Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Kimlik konulu fotoğraf sergisi ile sanatseverlerin karşısına iyi bir çözüm ortağı olarak çıkıyor. Foto Forum Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen ‘Kimlik’ konulu fotoğraf sergisinin ikinci ayağına ev sahipliği yapan Forum Trabzon’da, 28 Aralık 2011 tarihinde 24 fotoğraf sanatçısına ait 45 fotoğraf yer alacak.

Yaşayan ve sürekli tartışılan bir olgu olan ‘kimlik’ bu sergide gerçek ve ironik bütün anlamlarıyla ziyaretçilerle buluşacak. Kimlik sadece cüzdanda taşınan bir kart mıdır? Yoksa sosyal bir varlık olan insanın toplumdaki varlığının bir simgesi midir? Cinsel kimlikler, sektörel kimlikler, politik kimlikler; etnik kimlikler derken turetebileceğimiz yüzlerce kimlikle her gün karşı karşıya kalıyoruz. Trabzon fotoğraf sanatı dernegi ise ‘kimlik’ olgusunda ortak bir cevapta anlaşmak icin kimliği şöyle açıklıyor: ‘Kimlik’; görünüşte başkalarından ayırt edilmek icin benimsenen ayrıcalık ve farklılıkların yansıtılmasıdır. Bireyler, topluluklar, yapılar, kentler; kendilerine anlam ve değer katan kimi özellikler sayesinde zihinlerde kalıcı bir yer edinebilirler. Söz konusu birey ise, bu, kendisini toplum içinde belirli ve farklı özelliklere sahip bir özne olarak tanıtmasına yarayan bir dışavurum şeklidir. Kimlik, aidiyet kavramıyla da bütünleşebilir...

 

Sergide yurt dışı deneyimi olan sanatçılar ve uluslararası arenada cevap niteliği taşıyan ürünler boy gosteriyor. Benzersiz tasarım öğeleri ile, hayal ve tutku ile işlenen,  avrupa ve asya menşeili ürünler sergiyi benzerlerinden ayıran özelliklerden bazıları, herkesin katılabileceği fotoğraf sergisi ile ilgili ayrıntılı bilgiler http://www.fotoforum.org.tr/ veya www.forumtrabzon.com web adresinden alınabiliyor. 28 Aralık – 01 Ocak tarihleri arasında Forum Trabzon Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak sergi ücretsiz olarak tüm fotoğraf meraklılarının ziyaretine açık.