Belçika Ligi takımlarından Westerlo'dan sezon başında Trabzonspor'a 5 yıllık imza atan Paulo Henrique ligde ilk golünü delasmanda Sivasspor'a attı. 
Belçika liginde 31 maçta 22 gol 10 asist yaparak göz dolduran Henrique, Trabzonspor'a transfer olduğunda istenilen verimi bir türlü verememişti. 
Trabzonspor'ad ilk golünü Avrupa Kupalarında Benfica'ya atan Henrique, ardından uzun bir sessizliğe bürünmüş ve sakatlanmıştı. Sakatlığnın ardından fizik kondisyon kapasitesini arttırmak için çalışmalar yapan Brezilyalı yıldız, bu dönem yaptığı açıklamada, "Yaşadığım şanssız sakatlık beni çok üzdü. Henüz bir golüm bile yok. Bu tablo canımı sıkıyor. En kısa sürede açıklarımı kapatıp, takıma döneceğim ve gollerimi atacağım" diye konuşmuştu. 
Henrique, nihayet uzun süren suskunluğunu bugün Sivasspor ile deplasmanda oynana maçta bozdu. Trabzonspor'un 1-0 yenik götürdüğü maçta Henrique, ligde ilk golünü atarak bareberliği getirdi. 
İKİNCİ GOL VOLKAN'DAN GELDİ
Burak'ın sustuğu gecede Trabzonspor'un ikinci golünü ise yine sezon başında takıma Bursaspor'dan katılan Volkan Şen'den geldi. Bursaspor ile Avrupa Kupalarında maçlara çıktığı için Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarda oynayamayan Volkan Şen, bu akşam Trabzonspor'un ikinci golünü atarak bir ilk yaşadı.