Manisaspor ile Trabzonspor Süper Lig'de toplamda 12.kez karşılaştılar. Oynanan bu 12 karşılaşmada Trabzonspor 4.kez sahadan galip ayrılırken ilk kez Trabzon şehrinde galip geldi. Daha önce 2 kez deplasmanda rakibini yenen Trabzonspor 1 kez de ev sahibi olmasına rağmen İstanbul Atatürk Olimpiyat stadında mağlup etmişti. Trabzonspor'un kazandığı 4 maç dışında 5 maç berabere biterken 3 maçı Manisaspor galip bitirdi. Oynanan bu 12 maçta Trabzonspor 15 gol, Manisaspor 14 gol kaydetti.

BURAK YILMAZ'IN İLK ASİSTİ
Süper Lig'in 2011-12 sezonunda en golcü oyuncusu konumunda bulunan Burak Yılmaz, bu sezon ilk asistini Manisaspor maçında yaptı. Halil Altıntop'un golünde pası veren Burak Yılmaz geçen sezonda 30 lig maçında 2 asist yapmıştı.

BURAK'TAN SONRA HALİL...
Manisaspor maçında takımının ilk golünü atan Halil Altıntop böylece bu sezon 3.golünü kaydetmişti. Halil Altıntop ayrıca bu sezon Burak Yılmaz dışında Trabzonspor'un 1 golden fazla atan tek oyuncusu oldu. Burak Yılmaz ve Halil Altıntop dışında Trabzonspor adına bu sezon Colman, Celutska, P.Henrique, Pawel Brozek, Volkan Şen ve Moritz (kendi kalesine) 1'er gol kaydetti.