A Milli Takım’ın İzlanda’yı 1-0 yenerek şampiyonaya en iyi üçüncü olarak direk katılma hakkı elde ettiği maçın ardından milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, ’Golü Selçuk ağabeyin atacağını biliyordum, içimde öyle bir his vardı. Dua ettim zaten. Ben olmasam da Selçuk ağabey de bu işin ustası zaten. Onu tebrik ediyorum.’ dedi.

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında İzlanda’yı 1-0 yenerek şampiyonaya en iyi üçüncü olarak direk katılma hakkı elde ettiği maçın ardından TFF Başkanvekili Ali Dürüst ve milli oyuncular açıklamalarda bulundu.

ÇALHANOĞLU: "SELÇUK AĞABEY BU İŞİN USTASI"

Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, “Ne diyeceğimi bilmiyorum çok heyecanlıyım. Ben de böyle büyük bir turnuvaya ilk defa katılıyorum. Yaşanan terör olaylarından dolayı ülkemizi birazcık mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Halkımıza ve tüm basın mensuplarına bizi destekledikleri için ve bize sonuna kadar inandığı için teşekkür ederim. Tüm Türkiye’ye teşekkür ederim. Golü Selçuk ağabeyin atacağını biliyordum, içimde öyle bir his vardı. Dua ettim zaten. Ben olmasam da Selçuk ağabey de bu işin ustası zaten. Onu tebrik ediyorum. Son 4-5 maç çok iyi oynadık ve bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. En iyi üçüncü olarak gitsek bile hak etmiş oluyoruz bence” diye konuştu.

CENK TOSUN: "İNŞALLAH FRANSA’DA GÜZEL İŞLER YAPARIZ"

İkinci yarıda oyuna giren milli oyuncu Cenk Tosun ise, “İnanılmaz bir duygu. İçeride soyunma odasında hepimiz çok duygusal anlar yaşadık. Hatta Arda ağabey güzel bir konuşma yaptı. Ağlayanlar bile oldu. Bizden umudu kesmeyen herkese teşekkür etmek istiyorum çünkü ilk 3 maçtan sonra 1 puandaydık ondan sonra buralara kadar gelmemiz gerçekten çok sevindirici. Artık bunun tadını çıkaracağız. İnşallah Fransa’da da güzel işler yaparız” şeklinde konuştu.

"FRANSA’DA BİZİ İYİ GÜNLER BEKLİYOR"

TFF Başkanvekili Ali Dürüst yaptığı açıklamada, kötü başlanılan grup maçlarının ardından bu noktaya gelinmesini herkesin verdiği pozitif enerjiye bağlayarak, “Mucizelere inanmak lazım. Biz inandık ama hem mucize yarattık hem de bunu hak ettik. Başta teknik kadro olmak üzere oyuncuları kutluyorum. Sahiden çok önemli bir şey yaptılar. Hep beraber yaptık. İnşallah Fransa’ya hep beraber gideceğiz. Bu keyfe orada devam edeceğiz. Eleştiriler yapıcı olduğu vakit bunlardan her zaman ders çıkaracağız. Milli oyuncuların kaynaşması zaman alıyor. İlk maçta da birtakım sıkıntılar oldu ama mühim olan sona gelmek. Baktığınız zaman 3-0 yenildiğimiz maçtan sahada 3 oyuncu vardı. Dolayısıyla genç oyuncularımızı da monte ettik. İnşallah yeni oyuncular da katılacak. Fransa’da bizi iyi günler bekliyor” dedi.

(İHA)