Galatasaray’ın Trabzonspor’dan transferi Luis Pedro Cavanda, sarı-kırmızılılarla 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Sarı-kırmızılıların Trabzonspor’dan transferi Luis Pedro Cavanda, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen imza töreni ile kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı formaya bağlayan imzayı attı. Düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan 25 yaşındaki sağ bek, Galatasaray’a transfer olduğu için çok mutlu ve onurlu olduğunu dile getirerek, “Galatasaray bir dünya kulübü. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Takıma olumlu bir enerji katacağıma inanıyorum. Arkadaşlarımla beraber elimden gelenin bir fazlasını yapmaya çalışacağım” dedi.

“Trabzonspor artık geçmişte kaldı”
“Trabzonspor’da kadro dışı kaldığımda Galatasaray aklımda yoktu” diyen Cavanda, “Ama Galatasaray’ı çok iyi tanıyorum. Büyük bir takıma katılmak benim her zaman hayallerim arasındaydı. Trabzonspor artık geçmişte kaldı. Ben artık Galatasaray’ı düşünüyorum sadece” diye konuştu.

“Bu transferde beni Denayer ikna etti diyebilirim”
Muslera ile Lazio’da takım arkadaşı olduklarının hatırlatılması üzerine ise Cavanda, “Muslera ile evet Lazio’da beraberdik ama ben o zaman takıma yeni katıldığım için pek fazla muhabbetim olmadı. Bana bu transferde Denayer yardımcı oldu. Bana Galatasaray’dan bahsetti. Beni o ikna etti diyebilirim. Denayer’in kişisel durumu ile ilgili bir bilgim yok. Bana sadece ‘Galatasaray’a imza atacaksan hiç düşünme direkt imzayı at’ dedi” ifadelerini kullandı.
Bu sezon çalışma fırsatı olmadığına dikkat çeken başarılı oyuncu, “Ama ben kendi başıma daha fazla çalıştım. Fizik olarak kendimi sezona hazır hissediyorum” şeklinde konuştu.

Nazifoğlu: “Cavanda yeniden doğuş yapacaktır”
Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise yaptığı açıklamada Cavanda ile ilgili, “Geçen sene güzel bir sezon geçirmedi ama burada yeniden bir doğuş yapacağına inanıyorum” dedi.

“Onlar olmasaydı bu transferler olmazdı”
Yapılan transferlerden dolayı pozitif mesajlar aldığının altını çizen Nazifoğlu, “Taraftarlarımıza şunu hatırlatmak istiyorum; Dursun Özbek olmasaydı, Alp Yalman olmasaydı, Mehmet Özbek olmasaydı bunların hiçbirini ben yapamazdım. Onların sayesinde yapıyoruz bunları. Kendilerine destek olmalarını istiyorum” açıklamasında bulundu.

“Bonservissiz oyuncular kaliteli olmuyor”
Yapılan eleştirilerin normal olduğunu dile getiren Nazifoğlu, “Herkesin aynı fikirde olmasını beklemiyoruz. Bizim en fazla eleştiri aldığımız nokta bonservis bedelleri. Bonservissiz oyuncular kaliteli oyuncular olmuyor. Bir de artık bonservis parası vermesek bile imza parası diye bir şey çıktı. Bir şey fark etmiyor. Onun için taraftarlarımız onlara takılmasın. Böyle bir imkan yok bonservissiz” ifadelerini kullandı.

“Ön libero için bir alternatif oyuncu daha istiyoruz”
“3 kişi alacağız diye konuşmuştuk ama fazlasını aldık” diyen Nazifoğlu, son olarak şu ifadeleri kullandı:
“Kesin olmamakla beraber 1 veya 2 oyuncu daha alacağız. Leiva ile şahsen konuştuk 1 gün daha izin istedi. Bizim verdiğimiz süre doldu. Bugün arar yeniden yönetimimiz toplanır ne karar verilir bilmiyorum. Bugün akşama kadar izin istedi kendisi. Başka oyuncularla da temasımız var. Denayer konusunda da daha önce söylemiştim; bize güzel uyum sağladı. Denayer’e ne hoca hayır der ne de bir deriz. Olursa hayır demeyiz. Leiva dışında bir tane de alternatif almak istiyoruz ön libero için.”
Düzenlenen imza töreni sonrası Cavanda ve Galatasaray Sportif A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, 2019 yazılı sarı-kırmızılı formayla basın mensuplarına poz verdi.
(İHA)