RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'da yaptığı kamp çalışmalarını tamamladı.

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturya'da çok verimli 18 günlük bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Takımın iyi bir hava yakaladığını ve oynadıkları hazırlık maçlarıyla performanslarını test ettiklerini dile getiren Ferah, "Çok iyi bir çalışma ortamı oldu. Günde çift idman ile hazırlıklarımızı sürdürdük. Takımda ciddi sakatlıklar olmaması sevindirici. Çok güçlü takımlarla hazırlık maçları oynadık. Takımın sezon başı analizini bu kamp döneminde çıkarma fırsatı bulduk" dedi.

Ferah, sezonun ilk haftasında oynayacakları Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına 4 günlük iznin ardından Rize'de kendi tesislerinde başlayacaklarını belirterek, "Bu yıl lig çok daha zor geçecek. Her takım önemli takviyeler yaptı. Biz de iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Sezona galibiyetle ve moralli başlamak istiyoruz. Teknik heyetin ve oyuncuların gayreti bizleri son derece memnun ediyor. Geçen sezonun ikinci yarısında yakaladığımız çıkışın üzerine çıkacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Transfer için uzun süredir  3-4 oyuncu ile görüştüklerini anlatan Ferah, şunları kaydetti:

"Basında da bazı isimler yer alıyor. Resmi sözleşme imzalanmadan açıklama yapmak istemiyoruz. Bu oyuncuları transfer ederek  kadromuzu oluşturacağız. Transferini planladığımız oyuncular uzun zamandır kendi takımları ile kampta, bazılarının ise ligleri başlamış durumda. Takıma hazır olarak gelecekler. Lig başlamadan takımla uyum sorunlarının da giderileceğini düşünüyoruz. Geçen sezondan çok daha kaliteli bir kadro oluşturuyoruz. Taraftarımızın bundan endişesi olmasın."

Öte yandan yeşil-mavili ekibin Belçika'nın Kortrijk takımından transfer ettiği Teddy Chevalier'in, Avusturya kampının son gününde takıma katıldığı öğrenildi.