Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımda değişim zamanı geldiğini ve modern futbol oynayacaklarını söyledi.
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Galatasaray’da, teknik direktör Cesare Prandelli basın toplantısı düzenledi. Kamp çalışmalarını değerlendiren İtalyan teknik adam, “Kampımız şu ana kadar iyi geçiyor. Futbolcular iyi çalışıyor. Herkes tarafından güzel bir çalışma söz konusu. Çalışmalar son derece hızlı gidiyor. Dayanabilen ve kazanabilen bir takım oluşturmak istiyoruz. Takımdaki herkesin istekli olduğunu görmek çok güzel. Herkes durmadan çalışıyor. Fiziksel olarak da çok çalışıyoruz. Hiç kimse antrenmandan kaçmadı. Bu benim için çok pozitif bir olaydır” dedi.

“DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ”
Prandelli, Sabri Sarıoğlu’nun kadro dışı bırakılması ile ilgili sorulan bir soruya, “Biz bu periyotta önemli kararlar aldık. Kulüp bazındaki değişiklikler her zaman şok edici olur. Kadro dışı kalan oyuncular karar verici birimlerin ortak kararıdır. Teknik açıdan yeni bir proje hazırladık. Sağ bek için çeşitli seçenekleri deniyoruz. İstanbul’da kalan oyuncular çok iyi çalışıyor. Profesyonel futbolcunun yapması gereken de budur. Zaman bize seçim konusunda yardımcı olacaktır. Bilgisi olan herkes karar verici birimdendir. Sabri Sarıoğlu’na karşı olumsuz bir düşüncem yok ama değişim zamanı geldi” cevabını verdi.
İhtiyaç duyulması halinde bazı bölgelere transfer yapabileceklerini dile getiren Prandelli, “Transfere ihtiyacımız olduğunda ilgili mevkiler konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırırız. Bazı bölgelerde sıkıntılarımız olursa o bölgelere transfer yaparız. Ben kişisel olarak ve ekonomik olarak bir oyuncu için çıkarımda bulunmam. Ben bir futbolcu ne kadar çalışıyor ona bakarım” diye konuştu.

“BRUMA’NIN ZAMANA İHTİYACI VAR”
Tecrübeli teknik adam, Portekizli futbolcu Bruma’nın uzun süreli bir sakatlıktan çıktığını hatırlatarak, “Bruma’nın temposunu kazanması ve baskıları da kaldırması gerekiyor. Herkesin sabırlı olması gerekiyor. Uzun bir sakatlık geçirdi. Ritmi tekrar kazanması için zamana ihtiyacı var. Umarım Bruma karakter olarak da güçlü bir yapıdadır. Çünkü sakatlığın oluşturduğu baskıyı kaldırması gerekiyor. Sneijder bizim için çok yetenekli karizmatik ve karakterli bir futbolcudur. Bizim oyuncumuzdur” şeklinde konuştu.

“BURAYA İSTEYEREK GELDİM”
Galatasaray’ı çalıştıracağı için mutlu olduğunu ifade eden Prandelli, “Galatasaray son derece üst düzey bir kulüp. 4. yıldızı kazanmalıyız. Taraftar bazında da en büyük kulüplerden biri. Galatasaray, benim için profesyonel açıdan çok ayrı bir heves. Buraya isteyerek geldim. Buraya gelince çok büyük bir kulüp buldum. Galatasaray’ın bütün birimleri güzel çalışmakta” dedi.

“KAPTAN SELÇUK İNAN OLACAK”
Prandelli, başarılı futbolcu Selçuk İnan ile ilgili olarak ise, “Kaptanımız Selçuk İnan olacak. Çok pozitif bir insan. Selçuk İnan herkesi anlayarak takımı yönetmeye çalışıyor. Sneijder gelince 2. kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta da seçenekler arasında” ifadelerini kullandı.

“MODERN FUTBOL OYNAYACAĞIZ”
İtalyan teknik adam, sarı-kırmızılı takımda uygulayacağı sisteme ilişkin de, “Futbol sadece ofansif bir spor değil. Dengeyi kurmak lazım. Maç boyunca hücum yapamayız defans da yapmamız şart. Maç boyunca forvetlerle oynayamayız. Futbol belirli bir noktaya geldi. Benim oluşturduğum Galatasaray’ı seyrettikten sonra dediğimi daha iyi anlayacaksınız. Modern futbol oynayacağız. Benim için ofansif bir takım, her zaman defanstan topları kazanarak hareket etmek ve sonuca gitmektir. İyi bir ekibimizi var. Dünkü hazırlık maçında verdiğim taktiklerin uygulandığını gördüm. Futbolcular, verdiğim mesajlara ve bilgilere reaksiyon gösteriyor. Bu benim için çok önemli. Genç oyuncuları da getirdik. Onları satmayı düşünmüyoruz. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri takip edeceğiz” açıklamasında bulundu.
‘Galatasaray’a gelmeden önce Fatih Terim ve Roberto Mancini ile görüştünüz mü’ sorusuna Prandelli, “Mancini ile konuştum ama henüz Fatih Terim ile konuşma fırsatı bulamadım. İleride Fatih Terim ile görüşmek isterim. Mancini’den sadece genel bilgiler aldım. Ayrı takımlardan geliyoruz. Adaptasyon sürecindeyiz. Galatasaray’ı daha iyi yerlere taşımak için çok çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi.
(İHA)