BOLU (AA) - Artistik Cimnastik Bayanlar Cimnastlig 3. hafta müsabakaları Bolu'da başladı.

Minik kızlar ve küçük kızlar kategorilerinden oluşan 2. Lig ile 3. Lig takımlarını içeren müsabakalar, Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda Türkiye Cimnastik Federasyonu Suat Çelen'in de katılımı ile start aldı.

Çelen, burada yaptığı konuşmada, 4 yıl önce yeni bir sistem ve yeni bir anlayışla cimnastiğe farklı bir boyut kazandırdıklarını anlattı.

Bugün 3 ligde, 100'ü aşkın cimnastikçinin olduğunu aktaran Çelen, "Bu gerçekten önemli bir nokta. Bugün buradaki sporcularımız 2024'ten sonraki olimpiyat oyunlarının aday sporcuları. Ben inanıyorum ki bu çocuklarımız olimpiyatlarda madalya alacaklar. Çünkü önlerindeki ablaları olimpiyatlara giderek final kovalıyor. Değerli sporcularımıza bir hedef çiziyorum. Hepiniz olimpiyat şampiyonasına gideceksiniz ve orada madalya alacaksınız. Sizden bu doğrultuda çalışmanızı bekliyorum." şeklinde konuştu.

Türk cimnastiğinin çok büyüdüğünü vurgulayan Çelen, artık Türkiye'deki cimnastik salonlarının çoğalmasını talep ettiklerini söyledi.

Çelen, Türkiye'deki cimnastik salonlarının çoğaltılması adına Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Nasıl ki bir şehirde 10 tane 15 tane voleybol ve basketbol salonu varsa artık bu ülkedeki spor yöneticileri spor bakanlığımız her ilde 10-15 tanede cimnastik salonlarının olmasına alışacaklar. Çünkü bu yavrularımız onları zorlayacaklar. Bizim yönetime geldiğimizde bin civarında olan sporcu sayılarımız bugün 10 bini aştı ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Bizim hedefimiz 50 binler, 60 binler. Çünkü en küçük yaşta başlanan spor cimnastikse buda sporcularımızın esnemesini koşmasını, kuvvetini, koordinasyonunu geliştiriyorsa en önem verilen branş olması gerektiğine inanıyorum."

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleşen ısınma turundan sonra müsabakalar başladı.

Müsabakalar kapsamında ilk olarak minik kızlar kategorisinde yarışan sporcular, atlama masası, asimetrik paralel, denge ve yer hareketleri branşlarında mücadele ediyor. Müsabakalar, yarın yapılacak yarışlarla sona erecek.