Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Belçika temsilcisi Club Brugge, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekiyor.
Belçika’nın köklü kulüplerinden olan Club Brugge’den ligde 13 şampiyonluğu bulunuyor. En son şampiyonluğunu 2004-2005 sezonunda yaşayan mavi-siyahlı ekip, ülkesinde Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan tek takım olarak da dikkat çekiyor. Brugge, 1978 yılında Şampiyonlar Kulüpler Kupası finalinde Liverpool’la karşılaşmış ve mücadeleden 1-0 mağlup ayrılmıştı.

EVİNDE YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ
Belçikalı tecrübeli teknik direktör Michel Preudhomme’nin çalıştırdığı Club Brugge, tecrübeli bir kadroya sahip. Belçika temsilcisinin kalesini 22 yaşındaki Matthew Ryan koruyor. Club Brugge’nin en etkili gol siyahlarının başında İsrailli futbolcu Lior Rafaelov geliyor. 28 yaşındaki futbolcu bu sezon ligde ve Avrupa’da toplam 13 gol kaydederek takımının başarısında önemli rol oynadı. Victor Vazquez ve Tom de Sutter gibi kaliteli oyunculara da sahip olan Club Brugge’un en deneyimli isimlerinden biri ise takımın kaptanlığını da yapan orta saha oyuncusu Timmy Simons. Bu sezon Belçika Ligi, Belçika Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı iç saha maçlarının hiçbirinde mağlubiyet yüzü görmeyen mavi-siyahlılar, ligde 52 puanla liderliğini sürdürüyor. Avrupa Ligi’nde oynadığı 12 maçta hiç mağlubiyet yaşamayan Club Brugge 9 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.
(İHA)