Hakemler söz konusu olduğunda dünyanın en ünlü internet portallarından biri olan “World of the Football Refereeing” sitesi FIFA kokartlı Çakır'ı, Portekizli Pedro Proença'nın ardından Avrupa'nın en başarılı 2. hakemi seçti.

Barcelona ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki yönetimiyle takdir toplayan Çakır, Euro 2012'de de istikrarını koruyarak yarı finaldeki İspanya-Portekiz maçında düdük çalmış, İspanya-İtalya finalinde de 4. hakem olarak görev yapmıştı.

OTORİTELER 'ÇAKIR' DEDİ

Birçok ünlü hakem otoritesinin değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkan ve “World of the football Refereeing” sitesinde yayımlanan Avrupa'nın en iyi hakemleri listesi de Çakır'ın bu başarısına kayıtsız kalmadı. Euro 2012 finalini yöneten Pedro Proença'nın ilk sırada yer aldığı listede, Çakır'ın ardından üçüncü sırada İtalyan Nicola Rizolli yer alırken, Alman Felix Brych ve İngiliz Howard Webb dördüncü ve beşinci sırayı paylaştılar.

SIRALAMA NASIL YAPILDI?

Gözlemcilerin her bir hakem için verdiği ortalama puanlar, hesaplamanın temeli olarak ele alındı. Bu puanlar, müsabakanın seviyesine ve rekabetin türüne uyumlu olarak hazırlandı. Dolayısıyla, hem maçların sayısı ve çeşidi, hem de performansların kalitesi dikkate alınmış oldu.

Milliyet