TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından bir olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, bu birlik ve beraberliği toplumun her kesiminde göstermeye devam etmelerini bekliyoruz" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Demirören, yarın start alacak 2016-2017 futbol sezonu öncesi bir mesaj yayımladı. Yıldırım Demirören’in yeni sezon mesajı şu şekilde:
"2016-2017 Futbol Sezonu, Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig’de bu hafta sonu oynanacak karşılamalar ile başlıyor. Öncelikle tüm profesyonel ve amatör liglerimizde dostluk, kardeşlik ve fair-play’in ön plana çıktığı, kötü olayların, çirkinliklerin, sakatlıkların ve olumsuz söylemlerin yaşanmayacağı bir sezon diliyorum. Spor Toto Süper Lig’de bu sezona geçtiğimiz ay kaybettiğimiz, Milli Takımımızın efsane kaptanlarından Turgay Şeren’in ismini verdik. Kendisinin futbol ailesine verdiği büyük hizmetler ve örnek bir sporcu olarak gösterdiği tavır ve tevazunun bu sezon tüm ligimize yayılmasını umut ediyoruz.

HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN BİR OLAN TÜRKİYE...
Bu sezon farklı bir futbol sezonu bizleri bekliyor. 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından bir olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu birlik ve beraberliği toplumun her kesiminde göstermeye devam etmelerini bekliyoruz. Toplumun en fazla gözü önünde olan yerler arasında yer alan stadyumlarımız bu birlik ve beraberliğin en iyi şekilde gösterileceği yerlerdir. Tüm kulüplerimizin taraftarlarını bu birlik ve beraberlik bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum. Unutmayalım; Ülkemizin en popüler sporu olan futbol, ülkemizin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstereceğimiz en önemli mecradır. Bu vesileyle tüm futbol ailesini olası provokasyonlardan uzak durmaları konusunda uyarmayı bir görev biliyorum.
Futbol oyun kurallarında yapılan değişikliklerin geçerli olacağı yeni sezonda futbol ailesinin tüm üyelerine yukarıda belirttiğim önemli görevler düşüyor. Özellikle bu zor günlerde herkesi futbolun temel değerlerine bağlı kalmaya ve sahadaki oyunun tüm aktörlerine saygı göstermeye davet ediyorum. Tüm kulüplere, sahalarda görev yapacak hakem, temsilci ve gözlemciler ile futbol ailesinin tüm üyelerine başarı, mutluluk ve kardeşlik dolu bir sezon diliyorum."
(İHA)