AYRINTILAR AZ SONRA...

Toplantıda kriz çıktı…

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tekrardan söz aldığı toplantıda proje ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Proje Gümüşhane istikametinde Trabzon ve Tirebolu diye iki ayrı limana inmesine itiraz eden Gümrükçüoğlu, "Böyle proje olmaz. Gümüşhane'ye gelindiğinde Trabzon'a gidilecekse Trabzon'a gidilir. Bu ülkenin kaynakları çarçur edilmez. Tirebolu'da indirme bindirme yapılacaksa, Trabzon'a gelmenin alemini yok. Trabzon'da indirme bindirme yapılacaksa, o zamanda Tirebolu'ya gitmenin bir alemi yok. Bu ülkenin kaynağını en iyi şekilde kullanmalıyız. niye zorluyoruz. Bu ülkenin kaynakları çocuk oyuncağı değil. Tirebolu'da indirme, yükleme, bindirme yeri olmaz. Eğer yapılacaksa Trabzon 4000 yıllık şehirdir. Trenyolu buraya bağlanmalı" dedi.

-Toplantı başladı ancak toplantıya çoğu siyasi parti temsilcilerinin katılmaması dikkat çekiyor. Koltukların yer yer boş kaldığı toplantıda Trabzon’un geleceğini önemli derece etkileyecek bu toplantıya fazla ilginin olmaması ise dikkat çekti.

-HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ
Toplantıda ilk olarak konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Siyasi Partilerin bu oluşuma katkıda bulunmalarını istiyoruz. Sivil Toplum Örgütlerinin sanayi odasının ve bütün herkesin buna destek olmalarını bekliyoruz. Demiryolu Platformunun Yılmaz Savaşçısı Ahmet Sarı’nın katkılarıyla demiryolu sergisi açıldı. Ahmet Sarı’ya teşekkür ederiz” dedi.  

-TARİHİ BİR TOPLANTIDAYIZ
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise konuşmasında, “Hükümetimiz 2002’den beri insanlarımızın hayallerini gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Hiçbir kuruluşumuzda ödenek problemi yok. 2011 yılında 11 milyarlık yatırım yaptık. Çok tarihi bir toplantıda bulunmaktayız. Trabzon ve bölge insanı demiryoluna kavuşacaktır. Bölge insanı çok daha güzel hizmetlere layıktır. Bundan sonra da hayal ettiklerini ulaşacaktır. Erdoğan Bayraktar’ın önderliğinde hava, su toprağın altında projeleri biz kontrol altında tutacağız. Bakanlık olarak yapılan projelerimize desteklerimiz devam edecektir. Emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına medyaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu toplantının Trabzon’a bölge insanına ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

-Toplantı sunumlarla birlikte devam ediyor.