Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve lider Galatasaray'ın 17 puan gerisinde bulunan Trabzonspor, büyük umut bağladığı Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenmesinin ardından Sarı-kırmızılı takım ile TT Arena'da oynayacağı maça dönüm noktasını olarak bakıyor. Şampiyonluk yarışı için ya tamam ya devam diyecek olan Karadeniz ekibi, kendisi gibi Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda eden rakibiyle 6 puan değerindeki maça çıkacak. Sarı-kırmızılı takımı yenerek play-off'a aradaki puan farkını biraz olsun kapatarak girmenin hesaplarını yapan Trabzonspor, Fenerbahçe maçı öncesi de moral depolamak istiyor.

GÜNEŞ İDEAL 11'NE DÖNÜYOR
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medical Park Antalyaspor karşısında sahaya sürdüğü kadro ile farklı bir sistem denemişti. Kupanın dışında kaldığı Antalyaspor maçında Zokora'yı tek libero oynatan deneyimli teknik adam Galatasaray karşısında eski sistemi olan çift liberoya dönmesi bekleniyor. Medical Park Antalyaspor karşısında oynatmadığı Colman'ı, Zokora ile birlikte oynatacak olan deneyimli teknik adam, bu iki oyuncunun önünde ise Alanzinho'ya şans vermesi bekleniyor.
Güneş'in, Sarı-kırmızılı takım karşısında şu muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor:
Tolga, Serkan, Giray, Celustka, Cech, Zokora, Colman, Alanzinho, Olcan, Volkan ve Burak Yılmaz

KADER HAFTASI
Avrupa'ya gitmenin yollarından biri olan Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda eden Trabzonspor, önünde tek hedef kalan ligde ise play-off için ince hesaplar yapmaya başladı. Galatasaray ile 17, Fenerbahçe ile arasında 8 puanlık fark bulanan Bordo-mavili takım için kader haftası geldi çattı. 25 Mart Pazar günü Galatasaray ile kozlarını paylaşacak olan Trabzonspor, gelecek haftası ise sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek. Beklenmedik Galatasaray mağlubiyeti puan farkını 20 çıkartacak. Evinde Fenerbahçe
maçına moralsiz çıkacak olan Bordo-mavili takımın sahasında alacağı bir beraberlik bile play-off kalınsa bile şampiyonluk umutlarını tüketmesinin yanı sıra devler ligine katılma umutlarını da bitirecek.
Trabzonspor'un Galatasaray, Fenerbahçe ve Orduspor maçlarını kazanması halinde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olacak. Ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'yi yenmenin morali ile play-off'da mücadele edecek ve yarışta büyük bir avantaj yakalayacak.

ŞENOL GÜNEŞ SON UYARILARINI YAPTI
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularına son uyarılarını yaptı. Artık sözün bittiği yerde olduklarını oyuncularına aktaran deneyimli teknik adam, "Bundan sonra çok konuşmanın veya bir şeyler anlatmanın bir faydası yok. Her şeyi konuştuk ve paylaştık. Neler istediğimizi, neler yapmamız gerektiğini anlattık. Artık biz susacağız, siz sahada konuşacaksınız. Nerede olmak istediğinize, sezonu nasıl bitirmeyi düşündüğünüze siz saha da sergileyeceğiniz futbolla karar vereceksiniz" diyerek
oyuncularına son uyarılarını yaptı.

TRABZONSPOR KARAR BEKLİYOR
Öte yandan UEFA'nın İstanbul'da gerçekleştirdiği genel kurulunun ardından Trabzonspor camiası Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bir karar vermesini bekliyor. Başkanı Sadri Şener, UEFA Başkanı Platini'nin de kendilerinin daha önce belirttikleri düşünceleri paylaştığını ifade ederek, "UEFA Türkiye'de süreçle ilgili olarak düşüncelerini ortaya koydu. Nelerin yapılması gerektiğini veya nelerin olabileceğini aktardı. Onlarda bizim gibi TFF'nin artık bir karar vermesini bekliyor" ifadesini kullandı.