İddianamede çarpıcı bir bölüm var. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianamede, Trabzonspor’un iki büyük takım Galatasaray ve Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmalarda takılması için Fenerbahçe’nin teşebbüste bulunduğu ileri sürülüyor. İddianamede, 6 Mart’ta oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi, Aziz Yıldırım’ın, yönetici İlhan Ekşioğlu’na, maçın Fenerbahçe lehine sonuçlanması için şike faaliyetlerinde bulunması talimatı verdiği;

Somut delil bulunamadı

Ekşioğlu’nun da Ali Kıratlı aracılığıyla menacer Yusuf Turanlı üzerinden Trabzonsporlu Serkan Balcı ile irtibat kurduğu; Serkan’ın çift sarı kartla oyundan atıldığı, şahsın sergilediği oyunun Kıratlı ve Turanlı tarafından beğenildiğinin anlaşıldığı belirlenmişse de, şahsın şike yapacak menfaat temin ettiğine dair somut delil elde edilemediği kaydediliyor. 10 Nisan’daki Galatasaray-Trabzonspor maçı öncesi Yıldırım’ın, Şekip Mosturoğlu’na Galatasaray’a teşvik primi verilmesi talimatı verdiği; Mosturoğlu’nun Adnan Sezgin ile bu amaçla irtibat kurduğu yapılan iletişim neticesinde belirlenmişse de, Sezgin’le teşvik primine aracılık etmesi karşılığında anlaşıldığına, teşvik primi verildiğine ve şahsın bu amaçla menfaat temin ettiğinde dair somut delil elde edilemediği için suçun unsurlarının oluşmadığı ifade ediliyor. Bu arada 18 Mart’ta oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi de Sarı-Kırmızılı futbolculardan Barış Özbek’e şike yapması için ulaşılmaya çalışıldığı belirlense de, futbolcunun şike yaparak menfaat temin ettiğine dair somut delil elde edilemediği belirtiliyor.

7 maçta şike, 6 maçta prim

Savcılık iddianamesinde, 59 yıldan 156 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 7 maçta şike yapmak, 6 karşılaşmada teşvik primi vermekle suçlanıyor. İşte o maçlar:

1- 21 Şubat: Manisaspor-Trabzon (teşvik primi)
2- 26 Şubat Fenerbahçe-Kasımpaşa (şike)
3- 6 Mart Bursaspor-İstanbul B.B. (teşvik primi)
4- 7 Mart Gençlerbirliği-Fenerbahçe (şike)
5- 20 Mart Gençlerbirliği-Trabzon (teşvik primi)
6- 9 Nisan Eskişehir-Fenerbahçe (şike)
7- 17 Nisan Trabzon-Bursaspor (teşvik primi)
8- 22 Nisan Eskişehir-Trabzon (teşvik primi)
9- 1 Mayıs İBB Spor-Fenerbahçe (şike)
10- 8 Mayıs Karabük -Fenerbahçe (şike)
11- 15 Mayıs Fenerbahçe-Ankaragücü (şike)
12- 15 Mayıs Trabzon-İstanbul B.B. (teşvik primi)
13- 22 Mayıs Sivasspor-Fenerbahçe (şike)