Dereli Fırat Aydınus'un kararının doğru olduğunu blirterek, "Bu 4 yıl önce seminerde UEFA yetkilileri tüm hakemlere anlatılmıştı. Oyun kuralları kitabına göre de bu hareket doğrudur. Ofsayt bayrağı havada iken Aydınus'un bu kararı verip oyunu devam ettirmesi büyük bir cesaet örneğidir.

4-5 yıl öncesinde bu pozisyon ofsayttı. Fakat UEFA kuralları değişince bu hareket ofsayt olmaktan çıktı.

"F.BAHÇE'NİN GOLÜ OFSAYT"

AHMET ÇAKAR - SABAH


Aslında bu kritik an maçın dönüm noktası. Fenerbahçe'nin attığı golde yardımcı Serkan Ok ofsayt bayrağını kaldırdı. Ama Aydınus buna rağmen golü verdi. Pozisyon gol mü yoksa ofsayt mı? Bir oyuncu sadece ofsayt pozisyonunda diye ofsaytla cezalandırılmaz. Ya topa dokunacak, ya rakibe müdahalesi olacak, ya oyuna müdahalesi olacak ya kendi takımına avantaj sağlayacak. Top Caner tarafından oynandığında Cristian topa doğru koşuyor. Aynı anda Sow da sabit durmayıp ya da aksi yöne koşmayıp topun olduğu yere doğru kısa bir koşu yapıyor. Ve pas olarak atılmış bu top Sow'un ayağının birkaç santim önünden geçerek Cristian tarafından gol yapılıyor. Üstelik Sow bu koşuyu yaparken hemen geri dönen Trabzonsporlu Giray'ın koşu yolunu da belli oranda tıkıyor. Her ne kadar topa dokunmasa da Sow'un yaptığı hareket rakibe ve oyuna bir müdahale olarak algılanmalı. Dolayısıyla bu kadarından dolayı Fırat Aydınus hatalıdır.



"FENER'İN GOLÜ OFSAYTTI"

GÜRCAN BİLGİÇ - SABAH



Son derece gergin bir tribün atmosferinde oynanan ve istenmeyen sahnelerin yaşandığı maçta ben iki takım futbolcularını da kutlamak istiyorum. Son derece saygılı ve centilmence mücadele ederek bu çok gergin ortamı söndürmeyi başardılar. Hakem Fırat Aydınus'un çok zor şartlarda genel yönetimi başarılıydı. Ancak Fenerbahçe'nin golü ofsayt tartışmalarını gündeme getirdi. Bana göre ofsayttı.



"GOL KARARI DOĞRUYDU"

ALİ AYDIN - ZAMAN



Maçın FIFA kokartlı hakemi Fırat Aydınus, dün akşam yoruma açık zor pozisyonlarda birçok tartışmalı karar verdi. 41. dakikadaki Baroni'nin attığı gol, hakemin aldığı sorumluluk sonrası re'sen devam kararı demesinden geldi. Bu pozisyonda verilen gol kararı doğruydu.



"AYDINUS SKORA ETKİ ETTİ"

İSKENDER GÜNEN - SABAH


Fırat Aydınus ilk yarıda Caner'e göstermediği ikinci sarı kartın dışında yardımcısının ofsayt dediği golü vererek hata yaptı. Selçuk'un Burak'a ceza alanında yaptığı harekette bana göre penaltıyı vermeyerek maçın skoruna etki etti.



"BENİM YORUMUM; OFSAYT"

ERMAN TOROĞLU - HÜRRİYET

Topun oynandığı son an; önce topa yakın, net pozisyonundaki Fenerbahçeli Sow hareket ediyor. Nereye doğru? Top doğru. Pozisyonun içinde mi? Evet. Rakip defansı aldatıyor mu? Evet. Trabzonsporlu futbolcular, pozisyon ofsayt diye bırakınca, arkadan Baroni ofsayt olmayan pozisyonda geliyor ve güzel bir vuruşla golü yapıyor. Yoruma açık bir pozisyon. Benim yorumum ofsayt.

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında Trabzonspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. İlk yarının son dakikalarına doğru Fenerbahçe, Cristian Baroni ile 1-0 öne geçerken; hakemlerin goldeki anlaşmazlığı dikkatlerden kaçmadı.



Karşılaşmanın yardımcı hakemi Serkan Ok ofsayt bayrağını kaldırmasına rağmen; orta hakem Fırat Aydınus, Sow'un hareketlenmediğini ifade ederek golü geçerli kıldı.



Pozisyonda ofsayt olmamasına rağmen, maçın hakemleri arasındaki çelişki kısa süreli bir şaşkınlığa neden oldu. Trabzonsporlu futbolcular, yardımcı hakemin bayrak kaldırdığını gösterse de, Fırat Aydınus bordo-mavili oyuncuları pozisyonu izah ederek orta noktayı gösterdi. Pozisyon gol mü yoksa ofsayt mı?