Cüneyt Çakır, Avrupa'da rahat maç yönetirken, Türkiye'de kafası rahat değil. Bu maçtaki yönetimi çok kötüydü.

 Maçın 26. dakikasında Gökhan Gönül'ü, Cech'e yapmış olduğu hareketten dolayı ikinci sarı karttan atamayan Çakır, ikinci devrede Aykut'un, Gökhan Gönül'e yaptığı harekete ikinci sarıdan kırmızı kartı göstererek çifte standart uyguladı. Bu pozisyonda Aykut'un, Gönül'e teması yoktu. Hatta Gökhan Gönül bile bu pozisyonda bir faul olmadığını Çakır'a söyledi. Burada Gökhan böyle bir atmosferde bu davranışı ortaya koyarak alkışı hak etti.

İŞTE SELÇUK DERELİ'NİN KURAL HATASI İŞLENDİĞİNİ TESBPİT ETTİĞİ O AN...
Çakır'ın maçtaki en önemli hatalarından biri de ayakkabısını değiştirmek için oyun alanı dışına çıkan Emre'yi oyun devam ederken tekrar sahaya almasıydı. Kural 4, (giysi ve gereçler) der ki, giysi ve gereçlerini değiştirmek için oyun alanının dışına çıkan oyuncu maç durduğu anda hakem tarafından kontrolü yapılarak oyuna alınır.
Bu bir kural hatası gibi görünse de Emre oyuna girdikten sonra sonuca etkisi olmadığı için maç tekrarı gerektirecek şekle dönüşmemiştir. Eğer Emre topla buluşup bir gol atmış olsaydı, bu uygulama hatası maç tekrarına bile götürebilirdi. Üst düzeyde bir hakem olan Çakır, ekibi ile birlikte böyle bir hata yapmamalıydı.