Trabzonspor Medical Park'ın yöneticisi Serdağ Çakıroğlu ve oyuncuları Alper Saruhan ile Gani Lawal, Avrasya Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu söyleşide öğrencilerle bir araya geldiler. Ömer Yıldız Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, öğrenciler yoğun katılım gösterdiler.Söyleşinin açılış konuşmasını yapan yönetici Serdağ Çakıroğlu, organizasyondan ötürü Avrasya Üniversitesi yönetimine teşekkür etti.
KÖTÜ BAŞLADIK AMA TELAFİSİ VAR!
Alper Saruhan, yeni bir takım oldukları için adaptasyon sürecinin biraz uzun sürebileceğine işaret ederek, “Antrenörümüz eşliğinde bir sistemimiz var. Oynayacağımız rakibi, maçın birkaç gün öncesinde yardımcı antrenörlerin hazırladığı videolarla ezberliyoruz. Kendi sistemimiz var ve bunları geliştirip daha fazla neleri yapabiliriz diye antrenmanlar gerçekleştiriyoruz. Yeni bir takımız ve adaptasyon süreci uzun olabilir. Lige kötü başlamış olabiliriz ancak bu haftadan itibaren toparlanacağımızı düşünüyorum” dedi.  
TARAFTARIMIZ SALONU DOLDURMALI
Her maça aynı motivasyonla hazırlandıklarını ifade eden Alper Saruhan, “Bu hafta Fenerbehçe Ülker ile oynayacak olmamız, bizim motivasyonumu değiştirmiyor. Özellikle futboldaki ezeli Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinin tüm takım farkında. Ama en önemlisi oraya gelen taraftarın bize vereceği etki. Taraftarımız Pazar günü salonu tamamen doldurmalı. Amacımız kazanıp, Fenerbahçe Ülker takımını tarihimizde ilk kez yenmek” diye konuştu.
LAWAL: “MEYDAN OKUMAYI SEVİYORUM”
Amerikalı oyuncu Gani Lawal da, kendisine yöneltilen, “Trabzonspor Medical Park’ı tercih etmenizdeki etken nedir?” şeklindeki soruya, “Milano’da geçen yoğun bir sezonun ardından başarılı bir sezon geçireceğim bir yer istedim ve bu noktada da Türkiye’yi seçtim. Ben bir basketbol oyuncusundan ziyade çok iyi bir basketbol taraftarıyım. Türkiye çok kaliteli bir lig. Burada en az 12 takım zirveye oynuyor. İtalya’da ise 2 takım zirvenin hakimi. İtalya’dan sonra çok zor bir ligin beni beklediğini biliyordum ama meydan okumayı seviyorum. Buraya geldiğimiz günden beri kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Umarım Fenerbahçe Ülker maçını kazanıp ligde çıkışa geçeceğiz” diye cevap verdi.
KARİYERİNDEKİ 2 DÖNÜM NOKTASI
Trabzon’u çok sevdiğini belirten Gani Lawal, “Şehrin deniz kıyısında olması çok iyi. Şehir için genel görüşüm çok olumlu. Zaten ben de genel anlamda olumlu bir insanım. Şehri daha öğreneceğim. Mesela Sümela Manastırı’na gideceğim. Şehri gördükçe daha da seveceğime inanıyorum” dedi.
Lawal ayrıca, kariyerinde 2 dönüm noktası olduğunu, bunlardan ilkinin NBA’da forma giymesi, ikincisinin ise ağır bir sakatlığın ardından çok çalışıp parkelere eski formuyla dönmesi olduğunu dile getirdi.
Serdağ Çakıroğlu ve oyuncular Alper Saruhan ile Gani Lawal, katılımlarından ötürü öğrencilere teşekkür ettikten sonra, yerleşke içerisinde öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.