Oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan genç futbolcu, Hugo Broos döneminde Bursa ve Toulouse maçlarında harikalar yaratmasına rağmen, ‘Sen ders almalısın’ diye tribüne gönderildi.
Günebakış Gazetesinin haberine göre; Şenol Güneş ise bir kez 11’de yer vermediği bu futbolcuyu, dalga geçercesine bir maçta 90. dakikada oyuna almış, kaderine terk etmişti. Yanlış çevre edinen ve hayatı allak bullak olan Barış, tüm bunlarla mücadele yerine kaçışı tercih etmişti. Ve Karşıyaka’da kiralık oynarken, doping içeren ilaç aldığı gerekçesiyle futboldan tam iki yıl uzaklaştırıldı. 


DOPİNGLE HAYATI KARARDI
Barış Memiş yıkılmıştı. Henüz 20 yaşında ve 2 yıl futboldan uzak kalacaktı. Çareler aranmaya başlandı. Önce KKTC’de Çetinkayaspor’a gidiyordu. Ama Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu ayaklandı ve buna izin vermedi. Sonra Güney Kore için çalışmalar yapıldı. Bu arada FİFA aracılığıyla, ‘Doping cezası alan bir futbolcunun oynayabileceği ülke var mı?’ diye araştırma başlatıldı. Ve bu araştırmanın sonucu önceki gün şok bir haber olarak Barış’a yansıdı. Çünkü FİFA, ‘Bu durumda olan futbolcunun oynayabileceği bir ülke yok’ yanıtı alınmıştı. Bir dönemler büyük yıldız olacağı düşünülen ve el üstünde tutulan Barış’la şimdi ne başkan Sadri Şener, ne de doğru dürüst bir yönetici ilgileniyor. Trabzonspor’da profesyonel çalışanlar da sadece maaşlarını cebine indiriyorlar.

 YILDIZ OLACAKTI, KAYBOLDU
Birkaç yıl için de 10 milyon Euro’luk futbolcu olacağı düşünülen Barış da kaderiyle baş başa önündeki bir yılın daha geçmesini bekleyecek. Ancak yaşadığı tüm olaylardan büyük ders çıkaran Barış Memiş yakın çevresine, “Yıldızım parladığı günlerde çevremi dolduranların her biri tek tek beni terk etti. Bu iyi de oldu. Kendimi her yönüyle geliştirip, futbola yeniden döndüğümde Barış’ın kim olduğunu dosta düşmana göstereceğim” demekle yetiniyor. Ve Barış Memiş için bir program hazırlayan teknik adamlar, Haziran ayına kadar kilo, kondisyon, kuvvet, dayanıklılık, teknik açıdan eskisinden daha iyi duruma gelmesi için çaba harcayacak. Bakalım bir yıl daha futboldan uzak kalacağı için umutları yok olan Barış, söz verdiği gibi futbolun parlayan yıldızı olabilecek mi?