Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Karadağ asıllı basketbolcu Vladimir Dragicevic ile anlaştı.
Banvit, geçtiğimiz sezonu Polonya’nın Stelmet Zielona Gora takımında tamamlayan Karadağ asıllı basketbolcu Vladimir Dragicevic ile 1 yıllık anlaşmaya vardı. 2,06 metre boyunda, 28 yaşındaki Dragicevic, Karadağ’ın KK Lovcen Cetinje takımında başladığı kariyerine, 2007-2011 yılları boyunca 4 sezon Buducnost Podgorica ile devam etti. Buducnost’ta oynadığı 4 sezon boyunca Adriyatik Ligi, Eurocup ve Eurochallenge’ta takımının başarılarında önemli payı olan tecrübeli oyuncu, 2011 yılı sonunda Caja Laboral takımı ile kısa süreli İspanya macerasının ardından, 2011-2012 ve 2012-2013 yıllarında Rusya’nın Spartak St. Petersburgh takımının formasını giydi. İki sezon boyunca Eurocup’ta 10.7 sayı ve 4.4 ribaund ortalamaları ile mücadele eden oyuncu 2013 sezonunda ise Polonya’nın Stelmet Zielona Gora takımı ile anlaştı. Polonya takımı ile çok başarılı bir sezon geçiren Dragicevic, Euroleague’de 14.7 sayı, 6.7 ribaund, Polonya liginde 14 sayı 5.7 ribaund, Eurocup’ta ise 13.2 sayı ve 4.2 ribaund ortalamaları ile sezon sonunda Eurobasket.com sitesi tarafından Polonya Ligi’nin en iyi uzunu olarak, ligin en iyi beşinde yer aldı. Aynı zamanda Karadağ Milli Takımı’nın da formasını giyen Dragicevic, kariyerine 2014-2015 sezonunda yeşil-turunculu forma ile devam edecek.

"TECRÜBELİ BİR SPORCU"
Transfer ile ilgili konuşan Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, bu sezon başında kadrolarına dahil ettikleri Keith Benson ile yollarını ayırdıklarını belirterek, "Takım kimyamıza daha uygun olacağını düşündüğümüz Karadağ’lı oyuncu Vladimir Dragicevic ile anlaşmaya vardık. Dragicevic özellikle pota altında çok becerikli ve ayrıca dış şut tehdidi de olan tecrübeli bir sporcu. Kariyeri boyunca gösterdiği iyi performansı Banvit’te de arttırarak sürdürmesini bekliyoruz. Bu değişiklikle birlikte önümüzdeki ilk hedef olarak gözüken Türkiye Kupası elemelerine kadar takım olarak hazır olmak için yoğun hazırlık maçı programımıza devam ediyoruz" dedi.
Karadağ asıllı basketbolcu Vladimir Dragicevic Pazartesi günü Türkiye’ye gelecek ve yapılacak sağlık kontrollerinin ardından takımla birlikte çalışmalara başlayacak.
(İHA)