Trabzon 1. Amatör Küme B Grubu’nda yer alan ve oynadığı 22 maçta 21 galibiyet 1 beraberlik alarak play-off grubuna adını yazdıran Zağnosspor, 2014-2015 sezonunda Türkiye’de ve Avrupa’daki 66 ligde bileği bükülmeyen 5 takımdan 1’i konumunda. Türkiye Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta yer alan Bodrum Belediyespor ve Uşak Sportif ile Hırvatistan 1. Lig takımlarından Dinamo Zagreb, Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Dynamo Kiev bu sezonda mağlubiyet yüzü görmeyen diğer takımlar. 

66 LİGİN EN İYİSİ

Türkiye Spor Toto Süper Lig, İngiltere Premier Lig, İtalya Seri A, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, Fransa 1. Lig, Portekiz Premier Lig gibi güçlü liglerde mücadele eden Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Juventus, Bayern Munich, Porto, Paris Saint-Germain, Lyon gibi dünya devlerinin mağlubiyetle tanıştıkları sezonda, Zağnosspor namağlup ünvanını devam ettiriyor. 

22 MAÇTIR NAMAĞLUP

Bugüne kadar oynadığı 22 resmi müsabakada 81 gol atma başarısı gösteren Zağnosspor bu alanda da 66 lig içerisindeki takımlar arasında en çok gol atan takım konumunda. Ligi 64 puanla lider konumda bitiren kırmızı-mavi-beyazlılar oynadıkları bu maçlarda ise kalesinde sadece 15 gol gördü. Zağnosspor oynadığı maçlarda 22 maçta 21 galibiyet alarak bu alanda da en çok galip gelen takım rekorunu elinde bulunduruyor. Zağnosspor sadece 1 resmi müsabakada Söğütlü Belediyespor ile oynadığı maçta 1-1 berabere kalarak puan kaybetti. Play-off’taki ilk maçında bir zamanlar Türkiye Süper Ligi’nde yer alan Akçaabat Sebatspor’a karşı oynayacak olan kırmızı-mavi-beyazlılar, 5 Mart Perşembe günü 11.00’de Yavuz Selim Stadı’nda oynanacak müsabaka için çalışmalarına aralıksız devam ederken, Emre Aksoy’un başkanlığını yaptığı, Teknik Direktör Erol Batur yönetimindeki takımın hedefi Trabzon 1.Amatör Küme Play-Off grubunda oynayacağı 9 müsabakadan da galip ayrılarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek. 

TÜRKİYE AMATÖRÜNDE 2 TAKIM

Trabzon 1. Amatör Küme’de mücadele eden ve oynadığı 22 maçta 21 galibiyet, 1 beraberlik alarak rekorlar kıran Zağnosspor Türkiye’de henüz mağlubiyetle tanışmayan 3 takımdan 1’i konumunda. Türkiye’de Zağnosspor ile birlikte mağlup olmayan diğer takımlar ise Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta yer alan 47 puanlı Bodrum Belediyespor. Bodrum oynadığı 19 maçta 14 galibiyet 5 beraberlik alırken bu maçlarda rakip filelere 36 gol bırakıp kalesinde 9 gol gördü.   

Yine aynı grupta yer alan Uşak Sportif oynadığı 19 maçın 9’undan galip ayrılırken 10 maçta da berabere kaldı. Uşak Sportif attığı 27 gole karşılık kalesinde 12 gol gördü ve 37 puan topladı.

AVRUPA’DA 2 TAKIM

Avrupa’da ise Hırvatistan 1. Lig takımlarından Dinamo Zagreb’in mağlubiyeti bulunmuyor. Zagreb oynadığı 22 maçın 17’sinden sahadan galibiyetle ayrılırken 5’inde berabere kaldı. Ligde 56 puan toplayan Hırvat ekibi 53 gol atarken 13 gol yedi. 

Avrupa’da yenilmeyen bir diğer takım ise Ukrayna Premier Lig’in köklü kulüplerinden olan Dynamo Kiev. Kiev ligde oynadığı 14 maçın 11’inde sahadan 3 puanla ayrılma başarısı gösterirken 3 maçtan 1 puanla ayrıldı ve 36 puan topladı. Ligde 33 golü bulunan Kiev kalesinde 7 gol gördü. 

BAŞKAN AKSOY GURURLU

Trabzon 1. Amatör Küme’de yer almasına rağmen dünya rekorlarını alt üst eden Zağnosspor’un başarılı Başkanı Emre Aksoy takımının başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada, hedeflerinin her sene bir üst lige çıkmak olduğunu belirterek bu sezon namağlup şekilde play-off grubunu şampiyon tamamlamak istediklerini ve Bölgesel Amatör Lig’e çıkmayı amaçladıklarını söyledi. Aksoy açıklamasında: “Zağnosspor’u Türkiye’de daha üst liglere çıkarmak için yönetimimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Kulübü Süper Lig’e taşıyabilmek için yatırımlarımız devam edecek” dedi. 

BAŞARININ MİMARLARINDAN BATUR

Kırmızı-mavi-beyazlılarda başarının mimarlarından biri olan teknik patron Erol Batur, elde ettikleri başarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, takımın sezon başında çok iyi bir hava yakaladığını ve bu havanın sahaya olumlu yansıdığını söyledi. Batur konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Play-off grubunda aynı başarıyı elde edebilmek ve sezon sonu şampiyonluk ipini göğüsleyebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi önümüzde önemli bir sınav daha var. Play-off grubunda Trabzon şampiyonu olmak ve bunu namağlup elde etmek.”

TAKA / FATİH YILMAZ