Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Rusya’da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonasında altın madalya kazanan milli sporcu Tuğrulhan Erdemir ve milli takım heyetini Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı.
St Petersburg’un ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona katılan sporcular ve milli takım kafilesi gece 23.30’da Ankara’ya indi. Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç ve federasyon yetkililerince karşılanan milli sporculara havalimanında çok sayıda sporsever de eşlik etti. Başkan Gözgeç, Rusya’dan madalya ile dönen sporcuların çok büyük bir başarı kazandığına dikkat çekerek, “Rusya’da dünya şampiyonu olan Tuğrulhan Erdemir de, Dünya 3.’sü olan Necat Ekinci de henüz 17 yaşında. Bu yaşlarda bu başarıları kazanmak geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirdiğimizin de bir kanıtı. Avrupa’da şampiyon olan kızlarımız, Dünya derecesi yapan erkeklerimiz bize Türk boksunun ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor. Bizim federasyon olarak tüm sporcularımızla Sayın Cumhurbaşkanımıza sözümüz var. İnşallah o sözümüzü tutacağız ve ülkemiz sporunun her zaman en iyi şekilde temsil edilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

"İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTTUĞUM İÇİN SON DERECE MUTLUYUM"
Dünya şampiyonu sporcu Tuğrulhan Erdemir ise, Türk bayrağını göndere çektirmenin kendisi için onur verici olduğuna değinerek, “Finalde Rus rakiple karşılaştım. Ev sahibi karşısında final maçı oynamak kolay değil. On binden fazla kişinin ’Rusya’ diye bağırdığı bir ortamda galip gelip İstiklal Marşımızı okuttuğum için son derece mutluyum. Bu başarıda emeği geçen tüm hocalarıma, takım arkadaşlarıma, federasyon başkanımıza ve özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Federasyon Başkanı Gözgeç, milli takım kafilesi, federasyon yetkilileri ve sporcular daha sonra toplu fotoğraf çekildi.
(İHA)