Trabzonspor formasıyla attığı gollerle ligde tozu dumana katan Burak, Avrupa'yı da titretiyor! İstanbul Büyükşehir Belediye maçında da 2 gol atıp, ligdeki gol sayısını 19'a yükselten süper yıldız, Avrupa'nın en iyi liglerinin değerlendirmeye alındığı gol krallığı yarışında Real Madrid'li Cristiano Ronaldo ile kapışıyor. Listede 17 maçta 21 gol atan Ronaldo'nun ardından 16 maçta 19 golle ikinci sırada yer alan Burak; Lionel Messi, Van Persie, Mario Gomez, Demba Ba, Jan Huntelaar, Agüero, Podolski ve Rooney gibi yıldızları ise geride bıraktı.

LİGDE 6 TAKIMI GEÇTİ
Golleriyle Trabzonspor'u coşturan Burak Yılmaz, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 6 takımı gol konusunda geride bıraktı. Bordo-mavili

futbolcu; Ankaragücü, Samsunspor, Orduspor, Gaziantepspor, Antalyaspor ve Manisaspor'dan daha çok gol attı. Bu arada, 2009-2010 sezonunun devre arasında Karadeniz ekibine transfer olan yıldız oyuncu, Trabzonspor formasıyla çıktığı 57 lig maçında 41'inci golüne ulaştı. 19 golle geçen sezon 30 maçta attığı sayıya ulaşan Burak, bir gol daha atarsa 10 sezonluk kariyerinin rekorunu kırmış olacak.