DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Recep Kara, başpehlivanlığı elde etti.

Kalıcı Konutlar Güzelbahçe mevkisindeki Kent Park'ta 14 kategoride düzenlenen güreşlere, çeşitli illerden 600 sporcu katıldı.

Yaklaşık 8 saat süren müsabakalar sonunda Antalya Serik Belediyesi güreşçisi Mehmet Yeşil Yeşil ile Ankara Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Recep Kara, finale çıktı.

Final müsabakasında Recep Kara, rakibini sırtına alarak yeterli süre taşıdığı için puan alarak başpehlivan oldu. Müsabakada mağlup olan Mehmet Yeşil Yeşil, hakem heyetine uzun süre itiraz etse de sonuç değişmedi.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş verdi.

Güreşlerle ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Metin Başdemir, Düzce'de tarihi bir organizasyon yaşandığını belirtti.

Sezonun sonuna yaklaşılmasına rağmen sporcuların çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Başdemir, "Sezon sonu olmasına rağmen güreşçilerimiz formlarından hiçbir şey kaybetmemişler. Türk güreşi adına ümitliyiz. Alt boylarda çok başarılı sporcularımız var. Onları gördükçe umutlarımız daha da artıyor. İnşallah geleceğin şampiyonları buralardan yetişecek." ifadelerini kullandı.


- "Ata sporumuzu dünyaya yaymalıyız"


Yağlı güreşin Türkiye'de çok sevilen bir spor olduğunun altını çizen Başdemir, "Yağlı güreş, futboldan sonra en çok seyircisi olan branş. Organizasyon sayılarının artırılması ve uluslararası arenaya açılması lazım. Ata sporumuzu dünyaya yaymalıyız. Yağlı güreşler, bir fabrika gibidir." diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise güreşlere 600'ü aşkın sporcunun katılım gösterdiğini dile getirerek, "Kırkpınar'da paça bağlamış başpehlivanlarımızın büyük bir kısmı bugün buradaydı. Buradaki güreşler Kırkpınar'ın rövanşı gibi kabul ediliyor. Kırkpınar'dan sonra olduğu için Düzce güreşleri bu anlamda ciddi önem taşıyor." şeklinde görüşlerini aktardı.