2012 yılında hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu’nun abisi Engin Bahtiyaroğlu, kardeşinin halen alacaklarının ödenmediğini belirterek, "Ölmüş insanın parasını yemesinler" dedi. Abi Bahtiyaroğlu, Başkan Halil Ünal hakkında da çeşitli iddialarda bulundu.
Yaşananları 2012’den bu yana anlatan Engin Bahtiyaroğlu, kardeşinin alacaklarının halen ödenmediğini belirtti. Son olarak Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın ’Bu benim borcum değil’ dediğini iddia eden abi Bahtiyaroğlu, "Eskişehirspor’da Halil Ünal döneminde rahmetli kardeşime iki tane sözleşme verilmişti. Bunlar alacaklarına karşılık verilen iki daire sözleşmesiydi. 1+1 daire olarak geçiyor bunlar ve şu an bende adresleri de var. Halil Bey seçimi kaybedince görevden ayrıldı. Daha sonra yerine Mesut Hoşcan geldi. Mesut Hoşcan’a sorduğumuzda, ’Bu dairelerin paraları Ediz’e ödenmiş olarak gözüküyor’ dedi. ’Öyle bir şey olmaz, bize para gelmedi, biz para almadık, nasıl ödenmiş gözükür?’ dedim. Mesut Başkan, ’O benim sorunum değil’ dedi haklı olarak. Daha sonra Eskişehirspor küme düştükten sonra seçim oldu. Seçim zamanından yaklaşık 1 ay önce, Halil Beyin kardeşi Zeki Ünal, Halil Beyin adına bizi aradı. Dedi ki, ’Böyle böyle, size ödeme yapacağız’, ’Tamam’ dedik biz de, 4 sene geçmiş ama ’Çok güzel’ dedik. Annem, babam ve ben kalktık Eskişehir’e geldik. Bir düğün salonları varmış. İsmi aklıma gelmiyor ama tuhaf bir yere götürdüler bizi. Ondan sonra dediler ki, ’O sözleşmelere karşılık biz size senet vereceğiz, Halil Başkan da seçimi kazanacak, kazandıktan sonra da elimiz rahatlıyor, rahatlayınca da biz ödemenizi yapacağız’ dediler. 2016 Eylül ayına bize 150 bin liralık senet verdiler. Bu senedin altına Gönenç Ünal yazıldı, Zeki Ünal da kefil oldu. Sonuç olarak bunlar bu parayı ödemediler. Yani 5 sene oldu, ödenmedi. Halil Başkanı aradım ondan sonra. Halil Başkan ile babam konuştu. ’Başkan bu para ne olacak’ dedi. Başkan, ’Ya bu benim borcum değil’ dedi. Bir de işin bu boyutu var. ’Borç benim borcum değil, Zeki Ünal’ın borcu. Bende Zeki Ünal ile konuşmuyorum, biz küsüz’ dedi. Ya kardeşim zaten parayı kulüpten almışsınız. Kardeşim vefat ettikten sonra siz seçimi kaybettiniz. Kaybedince de bu parayı içeriden alıp temizlemişsiniz. Ediz’e de ödendi göstermişsiniz. Ediz’e bu senetle değiştirilen sözleşmeleri verdiklerinde de, alacağını aldı diye kağıt imzalatmışlar" dedi.

"TOPRAĞIN ALTINDAKİ ADAMIN PARASINI MI YİYOR BUNLAR YA?"
Aynı durumun şu an Şanlıurfaspor’da forma giyen Sinan Ören’e de yapıldığını öne süren Engin Bahtiyaroğlu, kardeşinin emek vererek parayı hak ettiğini anlattı. 5 yıl boyunca Eskişehirspor’a zarar vermemek için konuyu gündeme getirmediklerini ifade eden Bahtiyaroğlu, "Zaten Zeki beyin senedi protesto oldu. Bunlar paravan şirket kurmuşlar. Spor-Es İnşaat diye bir tane şirket kurmuşlar. Futbolcuların alacaklarına karşı bu kağıt parçalarını dağıtmışlar. Bu resmen düzenbazlık ve dolandırıcılıktır. Bir de benim kardeşim ölmüş ya, toprağın altındaki adamın parasını mı yiyor bunlar ya? Aynısını Şanlıurfaspor’a transfer olan Sinan’a yapmışlar. Bu para benim kardeşimin emeğidir. Benim kardeşim ne Zeki Ünal’a, ne de Halil Ünal’a futbol oynadı. Benim kardeşim Eskişehirspor camiasına futbol oynadı. Bunların bizi böyle aldatmaya hakları yok. Eskişehirspor camiasının Ediz’i çok sevdiğini biliyorum. Bana internet üzerinden mesajlar da gönderiyorlar. Yıl dönümlerinde anma etkinlikleri düzenliyorlar. Sağolsunlar mezarlığa gelerek ziyaret de ediyorlar. Zaten biz bu sebeplerden dolayı mahkemeye de bu işi taşımadık. Annem ve babam, ’Paraları yoktur. Olunca öderler. Üstüne gitmeyelim’ dediler. Biz kötü insanlar da değiliz. Ama 5 sene böyle geçerse bunda bir art niyet aranır. Bir de telefona çıkınca, ’Bu borç benim borcum değil’ diyemezsin" diye konuştu.

"HALİL BAŞKAN BABAMA, ’BİZ EDİZ’İN İSMİNİ STADA VERECEĞİZ’ DİYOR"
Ediz Bahtiyaroğlu’nun sadece Bucaspor’dan kalan alacaklarının tahsil edildiğini aktaran abi Bahtiyaroğlu, "Biz Eskişehirspor ve taraftarını çok seviyoruz. Ama bu yöneticilerin Ediz Bahtiyaroğlu’nun ailesine yaptığı gerçekten kabul edilemez. Taraftar Halil Ünal’ın bize borcu olduğunu bile bilmiyor. Biz bunu bile yansıtmadık. ’Hadi seçim var, yok takım şampiyonluğa oynuyor’ diyerek sesimizi çıkarmadık. Halil Başkan babama, ’Biz Ediz’in ismini stada vereceğiz’ diyor. Ya stada vereceğin isimle bunun ne alakası var. Ne yapalım? Rahmetlinin ismini stada vereceksin diye biz borcumuzdan mı vazgeçelim? Biz Halil Ünal’dan zengin değiliz. Benim kardeşim tamam Süper Lig’de futbol oynuyordu, ama her yerden alacağı var. Ankaragücü’nden ve Eskişehirspor’dan alacaklarımız var. Aralarında tek iyisi Bucaspor çıktı. Getirip gününde parayı verdi. Kardeşim vefat edince hemen beni aradı Bucaspor. Şu tarihte biz ödeyeceğiz dediler, getirip verdiler. Kardeşimi sahipsiz sanmasınlar. Arkasında en az 40-50 bin taraftar var. Biz kulübün menfaatine zarar vermedik. 150 bin lira çok büyük bir para değil. Ölmüş insanın parasını yemesinler. Bize bu yapılmamalıydı" ifadelerine yer verdi.

"RAHMETLİNİN ÜZERİNDEN NASIL BÖYLE ŞEYLER YAPIYORLAR?"
Kimsenin bilmediği bir olayı daha paylaşan Bahtiyaroğlu, "Bir de çok ilginçtir bunu da kimse bilmez. Kardeşim vefat edince Halil Başkan aradı. ’Sakın Mezarlıklar Müdürlüğü’ne para ödemeyin, biz hallettik’ dedi. Allah’a şükür biz mezar parasını veremeyecek kadar da fakir değiliz. Ama ödendi denilince tekrar yatırmadık. On gün sonra Mezarlıklar Müdürlüğü’nden geldiler. Misafirler vardı, herkesin içinde öylece kaldık. Biz ondan mezar parası istemedik ki, ben kardeşimin mezarını yaptıramayacak mıydım? ’Kesinlikle vermeyin ben ödedim’ dediği için vermedik. Rahmetlinin üzerinden nasıl böyle şeyler yapıyorlar ben buna şaşırıyorum. O, Bursa Yıldırım Belediyesi’nden birisini arayarak, ’Ediz’den mezar parası almayın’ demiş. Olur mu böyle bir şey? Biz tekrar gittik, parayı yatırıp mezarın tapusunu aldık" diye anlattı.

"KİMSEYE CEPHANE VERMEK İSTEMEDİK"
Ediz’in maç başı ücretlerinin gündeme dahi getirilmediğini kaydeden Engin Bahtiyaroğlu, şu ifadelere yer verdi;
"Ediz’in anısına maçlar da yapılacaktı. Bunlar da yalan oldu. Daha neler neler. Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ben üzülüyorum. Bu noktalara bu işin gelmemesi lazımdı. Koskoca Eskişehirspor camiasının başkanına bunlar yakışmadı. Bizim için Eskişehirspor’un ayrı bir yeri var. O yüzden bunları taraftarlarla da paylaşmadım. Biliyorum ki bunları söylediğim zaman takım kötü gidebilirdi. Taraftar protesto edebilirdi. Biz Eskişehirsporla hiçbir zaman kötü olmak istemedik. 5 sene oldu ama mahkemeye de gitmedik. O dönemler, St. Johnstone, Marsilya ve Akhisar Belediyespor maçlarının da maç başı ücretini alamadık. Bunları bize teklif dahi etmediler. Biz konuşarak halledeceğimizi düşündük. O dönemlerde basından da arayanlar oldu. Bize, ’Aldınız mı ücretleri?’ diye sordular. ’Biz Eskişehirspor ile bunları hallederiz’ dedik. Kimseye cephane vermek istemedik."
Bu arada kulüp yetkilileri, Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın iddialarla ilgili şimdilik bir açıklamaya yapmayacağını belirtti.
(İHA)