Trabzon'un tek yerli sermaye ile kurulu alışveriş Merkezi olan Varlıbaş AVM'de Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan "Efsane Futbolcular Buluşuyor" etkinliği ile ilgili Soho Greens Coffe&Food'da basın toplantısı düzenlendi. Efsane futbolculardan Kadir Özcan, Turgay Semercioğlu ve İlyas Akçay'ında katıldığı basın toplantısında konuşan Varlıbaş AVM Genel Müdürü Can Yıldız, Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Serdar Bali yaptıkları çıklamalarda özetle şunları söylediler. 

NİYE BÖYLE BİR BULUŞMA
Varlıbaş AVM olarak, Trabzon’da tamamen yerli sermaye ile kurulu bir girişimiz. Kurucularımızın Trabzonlu olmaları da şehir hassasiyetlerini gözetme zorunluluğu hissettiğimiz kurumsal önceliklerimiz arasındadır. Bu önceliklerimiz sıralamasında Trabzon’un kültür sanat ve elbette sportif faaliyetlerine geçmişine ve geleceğine dönük sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek gibi bir zorunluluğumuz da bulunmaktadır.
Varlıbaş AVM olarak özellikle marka bir kenti marka bir dünya organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi havasına sokmak, Trabzonspor’un geçmişi ile geleceğini buluşturmak, futbol kültürüne katkı sağlamak, futbol tarihinin yaşayan efsanelerini genç kuşaklara tanıtmak şampiyonluklara adeta el koyan efsaneleşmiş futbolcuları şampiyonluk dönemlerinden bu güne 3 kuşak taraftarı ana-baba-oğul ve torunu bir araya getirmek için böyle bir sosyal projeyi hayata geçirmeyi amaçladık.
ORTAK PAYDAŞIMIZ NİYE TRABZONSPORLU FUTBOLCULAR DERNEĞİ OLDU
Böyle bir buluşmanın İnter maçı öncesi gerçekleşmesi şehrin büyük maçı havasına girmesi ile ilgili çabalara katkı olarak da algılanmalıdır aynı zamanda.
Bu projeye ortak paydaş olarak, Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’ni seçtik. Kuşkusuz böyle bir öneriye çok sıcak baktıkları için huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyoruz. Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’nin kuruluş aşamasından bu güne değin çalışmaları, faaliyetleri, organizasyon ve yola çıkış amaçlarındaki mantıkları, pazartesi günü gerçekleşecek dev buluşmaya tam uymaktadır. Dernek, aynı zamanda bünyesi içerisinde sağlam bir yapıya bürünmüş, efsane diye adlandırılan futbolcu geçmişimizi de kucaklayan, bu tür organizasyonlarda kanaat önderliği yapacak bir hüviyette bulunmaktadır. Bu nedenle, kendi başımıza değil böyle bir ortak paydaşla hareket etmeyi amaçladık
PEKİ NİYE İNTER MAÇI ÖNCESİ?
Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’nde bileğinin hakkı ile bir üst tura yükselmek gibi tarihi bir fırsat yakalamıştır. Bundan önce şehirde oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakalarında Trabzonspor yönetiminin de ifade ettiği gibi ve aynı zamanda bu ifadeye geniş bir kamuoyu görüşünün de katıldığı üzere, şehir şampiyonlar ligi havasına girememiştir. Bunun nedenlerini elbette siz değerli basın mensupları olarak araştırıp futbol kamuoyunun önüne koyacaksınızdır. Biz böyle tarihi maçlar öncesi şehre bir hareketlilik getirmek, Şampiyonlar Ligi havasını solumak, bu havaya taraftarı da sokmak, İnter maçı öncesi kenetlenmek, tek yürek olmak için böyle bir projenin yararlı olacağına inandık. Burada özellikle hatırlatmayı görev kabul ediyoruz, efsane kadro diye tabir edilen davetlilerimizi tamamen projede ortak paydaşımız Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’nin insiyatifinde belirlenmiştir. Kuşkusuz Trabzonspor formasını uzun yıllar giymek ya da sırtlamak elbette Trabzonsporluluk anlamında bir ölçme ve değerlendirme kıstası değildir. Kendini Trabzonsporlu hisseden Trabzonsporun taraftarı, Trabzonspor’da saniyelik de olsa forma sırtlayan kıymetli futbolcularımızda da bizim bir değerimizdir.
TRABZON KAMUOYUNUN İLGİSİ BİZİ MUTLU ETTİ
Organizasyon duyuruları başladığından bu yana kamuoyu ilgisi ise bizi fazlasıyla memnun etti. Ve benzer projeleri hayata geçirmek için de şartlandırdı. Varlıbaş AVM olarak tamamen yerli sermayeden oluşan kurumumuz, Trabzon’un kültürüne ve sanatına da aynı desteği verecek, bu tür buluşmalara ev sahipliği yapacaktır.
Şimdiden bu büyük buluşmanın İnter maçı öncesi şehre şans getirmesini diliyoruz. Bu buluşmada bize yardımı dokunan kamuoyuna ulaşmasını sağlayan siz değerli basın mensupları ile Trabzonsporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’ne teşekkür ediyoruz.

Toplantının sonunda Efsane Futbolcular Turgay Semercioğlu, İlyas Akçay ve Kadir Özcan anılarını Trabzon basını ile paylaşırken 1983 yılında İtalya'daki Trabzonspor'un yenildiği İnter maçı ile ilgili "O maç hakemin Trabzonspor aleyhine kararkar vediği, topat çok adama vurulan bir maç" ifadeleri kullanıldı". İtalya'daki İnter Trabzonspor Maçı'nın yardımcı antrenörü İlyas Akçay, "O maçta Doğu Alman hakem resmen bizi İnter'e boğdurdu. Verdiği kararlarla emeğimizi çaldı. Daha maçın ilk dakikasında kalecimiz Şenol Güneş'in kafasını yardılar. Resmen sahada bizi dövdüler. O gün biz İtalyan futbol mafyasının kurbanı olduk" dedi.  Efsane futbolcular Pazartesi günü saat 12.00'da Varlıbaş AVM'de taraftarla buluşacak.