Şampiyonada Rizeli sporcuların formsuzluğuna dikkat çeken Minder, "700'e yakın sporcu ve antrenör şampiyonaya katılıyor. Güzel bir organizasyon yapılıyor. Bireysel sporlara ilgi bakımından örnek bir organizasyon oluyor. Ama ilimizden şampiyonaya katılan sporcular, maalesef yüksek performans sergileyemiyor. Patates kızartması, cips ve hamburgerle ancak bu kadar oluyor" dedi.

Minder, ilçede spor, eğitim, sağlık ve belediyecilik alanlarında en iyisini yapmaya ve ilçeyi ileriye götürmeye çalıştıklarını ifade ederek "İlçemizde bir Fizik Tedavi Hastanesi var. Bunun yanında bir Rehabilitasyon Yüksek Okulu kurulmasını planlıyoruz. Kısa bir süre içinde kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Hayırsever bir iş adamının yapacağı yüksekokul, 2.5 milyon liraya mal olacak. Biz bu okulu kurmayı düşünürken ilçemize öğrenci nüfusunu çekmeyi hedeflemedik. Nasıl bir okul kuralım diye araştırma yaptık. Türkiye'nin en çok yetişmiş eleman ihtiyacı olan bir bölüm açmak istedik. Ülkemizde fizyoterapistlerin sayısının çok az olduğunu ve ihtiyacın yüksek olduğunu gördük. Bu okulun ortalama 250 öğrencisi olacak. Ancak yapılacak olan yüksekokuldan mezun olacak fizyoterapistleri mezun olur olmaz iş bulabilecek" diye konuştu.

Minder, Güneysu'da yapılan yatırımların büyük çoğunluğunun hayırseverler tarafından yapıldığını, kamu yatırımının çok az olduğunu belirterek "İlçenin içme suyu sorununu çözmek için Gürgen Suyu Projesi'ni hayata geçirdik. Çok kısa bir süre içinde faaliyete geçecek. İlçenin kanalizasyon şebeke sorununu çözmek için çalışmalara başladık. Kıbledağı Camisi'ni yeniden yapmak için de çalışma yürütüyoruz. Burada kent ormanı, dinlenme yeri ve ibadethane yapılacak. Ayrıca TOKİ'nin ilçemizde toplu konut yapması için girişimlerde bulunduk. Vatandaşlardan bin 100'e yakın talep geldi. Konut yapımı için birkaç yer belirledik. Ancak arsa maliyetleri çok yüksek. Bu nedenle şu anda bu çalışmayı beklemeye aldık. İlçemizde yapılan yatırımların büyük bölümü hayırsever desteği ile yapılmaktadır. Ancak kamudan ilçemize büyük bir pay ayrıldığı gibi yanlış bir algı var. İlçemizde kamu yatırımı azdır" ifadelerini kullandı.