Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Yunus polislerin iki gün arayla karıştığı iki olay üzerine şok bir karar aldı. Edinilen bilgiye göre Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ekiplerinde görevli bir polis memuru hakkında, iki gün önce markette çalışan güvenlik görevlisini darp ettiği iddiasıyla soruşturma başlamıştı. Henüz bu olayın yankıları gündemden kalkmamışken yine yunus ekiplerinde görevli bir polisin Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Özel Kalemi ile tartışarak onu dap ettiği iddiası Trabzon'da şok etkisi yarattı. Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın da bu olayların hemen ardından 3 motorsikletle görev yapan Yunus Ekibini görev dışı bırakması büyük şaşkınlık yarattı. Trabzon bu kararla yunussuz kaldı. 

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI 
Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş www.61saat.com'a açıklama yaparak yunus timlerinin görev dışı kalmasının iddia edilen darp olayları ile hiçbir alakası olmadığını belirterek şunları söyledi. "Bizim bir kavgaya karıştı diye bir birimimizi fesih etmemiz söz konusu olamaz. O zaman Asayiş ekiplerimiz hemen hemen her gün bir darp olayına müdahele ediyor. Ne yapacağız her kavgaya karışanın biriminimi kapatacağız. Ben Trabzon'da göreve başladığım ilk günlerde Sayın Bakanımızı takep eden Yunus timlerini görünce bu soğukta görev yapmanın onların sağlığına zarar vereceğini düşündüm. Biz yunus timlerinin sağlığını düşünerek bu kararı verdik. Çünkü yunus timleri normalde yazın görev yapar. Bu soğuk havada onların açık motorlu taşıtlarla görev yapması sağlıklarını riske atmaları anlamına gelir. Allah korusun yüz felci olurlar. Hava şartları normale dönünce, ısınınca yunus timleri yeniden görev başında olacaktır" ifadelerini kullandı.  

           Esnaflar ve vatandaşlar yunus ekiplerinin özellikle Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesi'ndeki olaylara erken müdahele ederek birçok olayı önlediklerini, trafiğin yoğun olduğu saatlerdeki olaylarada Yunus ekiplerinin daha hızlı müdahele edebildiklerini belirterek Trabzon Emniyeti'nin bu kararı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade ettiler. Yunus ekiplerinin görevine son verererek Trabzon'u cezalandırmak  yerine hata yapan personelin cezalandırılması konusunda beyanda bulunan Uzunsokak esnafı, "İnsanların hatasını Trabzon'a mal etmek büyük bir yanlıştır" dediler.