Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takıma girip girmeyecekleri tartışılan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile ilgili olarak, "Volkan ve Emre bizim oyuncularımız. Yıllarca hizmet ettiler. Onları Milli Takım’da oynatan benim" dedi.
Lüksemburg ile oynayacakları hazırlık maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli oyuncular Ozan Tufan ve Mehmet Ekici açıklamalarda bulundu.
Fatih Terim, EURO 2016 Grup Eleme maçında Hollanda ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmaya ilişkin, "5 maç oynadık 5 maç kaldı. Bunları hatırlayacak olursak İzlanda maçında 60. dakikada 10 kişi kaldık. Skoru çevirebilir miydik 11’e 11 olsa bilinmez. Çek Cumhuriyeti maçına gelirsek. Arda’nın pozisyonu dünyanın her yerinde penaltı. Onu atsak 2-0 olacak. Bırakın 2-0’ı biz geriye düştük. Letonya maçı 7-0,8-0 bitecek maç, 1-1 bitti. Kazakistan maçında Burak’ın atamadığı 1-2 gol var. Herkesin aklındadır. Gelelim Hollanda’ya. Son dakikada gol yedik. Sneijder’in vuruşu Volkan’ın kucağına giderken Huntelaar’ın kafasına çarparak gol oldu. Anca böyle gol yerdik. Galibiyeti kaçırdık" açıklamasında bulundu.

"BİR İKİ KAYIPLA HEDEFİMİZDEN ÇIKMAMALIYIZ"
Türk futbolunun gelişmesi gerektiğine dikkat çeken Terim, "Türkiye’den her arayan önce geçmiş olsun sonra tebrik ederim dedi. Futbolcularımızı hazırlarken daha dikkatli olmalıyız. Onları baskıdan kurtarmalıyız. Türkiye’deki kulüp yapılarını üst noktaya çekmeliyiz. Eğiticilerin eğitimini üst noktaya getirmeliyiz. Bir ya da birkaç maçın kaderimizi şekillendirmesine izin vermemeliyiz. Bir iki kayıpla hedefimizden çıkmamalıyız. 10-15 yıllık planların önüne geçmemeli. Genç oyuncuların yukarıya çıkmasını sağlamalıyız. Birbirimize daha toleranslı olmayı öğrenmeliyiz. Sonra her şey kendiliğinden gelecektir" şeklinde konuştu.

"6 DAKİKA UZATMA DOĞRU BİR KARADI"
Hakemin Hollanda maçını çok iyi yönettiğini belirten deneyimli teknik adam, "Maç sonrası gittim hakemi de tebrik ettim. Çok beğendiğim bir hakem. 6 dakika uzatmada doğru. Diğer kararları da. Rizzoli, Brych ve Cüneyt hocamız. Hepsi iyi maçlar yönetti. Hakemi soyunma odasında tebrik edip, 6 dakikada haklı olduğunu söyledim" dedi.

"BAZEN DERİZ YA KAZANAMIYORSANIZ KAYBETMEYİN, İŞTE TAM O MAÇ"
Hollanda karşılaşmasının önemine bir kez daha değinen Terim, "İleriye bakacağız. Bu kayıp yüzünden canımız yanıyor ama oyun içerisinde rahatlatacak duyguları kazandık. Bence Robben’in olmayışı Hollanda için büyük bir kayıptır. Biz de adil olması için Arda’yı oynatmadık. Robben onlar için önemli, Arda da bizim için önemli. Bu maç çok önemliydi. Bazen deriz ya kazanamıyorsanız kaybetmeyin. İşte o maçtı" dedi.

"VOLKAN VE EMRE YILLARCA HİZMET ETTİ"
Ligde Volkan ve Emre ile ilgili çıkan krizlerin hatırlatılması ve milli takımda bu iki oyuncu ile ilgili bundan sonraki planların sorulması üzerine Terim, "Volkan ve Emre bizim oyuncularımız. Yıllarca hizmet etmişler. Hem futbolcu hem de insan olarak. Milli futbolcu olması başka bir şey. Futbol içerisindeki paydaşlar için başka bir şey. Artık bu ağır söylemleri, belden aşağı söylemleri, kimse istemiyor. Burada birbirimizin yüzüne bakan insanlarız. Aynı pota içinde ömür vermiş insanlarız. Kimse bunu hak etmiyor. Ağır küfürler, hakaretler. Herkesin tuttuğu bir takım var. Olmalı da zaten. Herkesin tuttuğu takıma saygı duyulmalı mıdır? Evet. Benim de gönülden bağlı olduğum bir takımım var. O takımla olmaktan gurur duyduğum da bir duygum var. Ama buraya geldiğimiz zaman kırmızı-beyazdan başka bir şey düşünmüyorum. Herkes buraya başka takımlardan geliyor. Burada birbirine saygılı olmalı. Kulüpler arasındaki rekabeti burada devam ettirirsek Milli Takım’a zarar vermiş oluruz. Rekabet olmasa büyük takımlar olmazdı ama rekabeti seviyeli bir şekilde yapmalıyız" diye konuştu.

"KENDİSİNE YAPILMASINI İSTEMEYEN ŞEYİ İNSANLAR BİRBİRİNE YAPIYOR"
Terim konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi:
"Değerlerimize sıkı sıkı sarılmalıyız. Yoksa canımız yanıyor. Kötüye gidiyoruz. Mantıklı olan bir şeyi, mantıksız şekilde karşılıyoruz. Sıksanız da bağırsanız da 3 takım düşecek, bir takım şampiyon olacak. Şampiyon olan diğerlerine vuruyor. Düşen yandı. Her sene aynı şeyler oluyor. Kendisine yapılmasını istemeyen şeyi insanlar birbirine yapıyor. Hangi maçta hangi takımdan kime ihtiyacımız olursa alır oynatırız. Yaşı, şusu, busu önemli değil. Onlar da böyle düşünüyor. Emre ve Volkan’ı Milli Takım’da oynatan benim. İyi ki de öyle yapmışım."
Milli futbolcular Mehmet Ekici ve Ozan Tufan ise, yarın önemli bir mücadeleye çıkacaklarını ve en iyisini yapmak için çalışacaklarını söylediler.
(İHA)