Kariyerlerine Atletico Madrid'de devam eden Emre Belözoğlu ve Arda Turan, Madrid'de açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli futbolcunun röportajda, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Luis Aragones hakkındaki sözleri dikkat çekti. İspanyol teknik adamın Türk futbolunu anlamakta güçlük çektiğini ifade eden Emre Belözoğlu, A Milli Takım'da gol attıktan sonra Hamit Altıntop'a 'Kalk sevin' demesine de değindi.

İşte Hürriyet Gazetesi'nde yer alan Metehan Demir imzalı o röportaj...

Türkiye, Aragones'i bile pes ettirdi

Emre Belözoğlu, Türkiye ve İspanya'daki sistemi karşılaştırırken, kısa süre F.Bahçe'de görev yapıp sonra gönderilen dünyaca ünlü İspanyol hoca Luis Aragones ile ilgili unutulmayacak bir anektodu aktardı: "Hoca ilk başlarda, o hafta oynayacağımız takımları günler öncesinden odasına kapanıp saatlerce analiz etti. Geniş çaplı taktikler hazırlayıp, 'Çocuklar bu takım şuradan atak yapar, burada oyun kurar. Diğer takım böyle diye' uzun uzun anlattı. Ancak maçların sonuçları kötü oluyordu. Bir süre sonra Aragones de pes etti ve bize 'Ya ben hiçbir şey anlamadım. Sizin takımlar bir gün öyle, bir gün böyle oynuyor. Daha ilk yarıda tamamen kafasına göre oynayanlar var. Anlaşılan burada sistem sistemsizlik. Siz de kafanıza göre oynayın' dedi."

AVCI BUNLARI HİÇ HAK ETMİYOR

Emre, Milli Takım için artık 32 yaşında olması vesilesi ile de tam bir tecrübeli beyin. Ama son maçlarda o da biraz üzülmüş: "Milli Takım üzerinden çok tartışmalar yapıldı. Biz her büyük başarıyı özelde olsun, Milli Takım'da olsun yaşamış isimleriz. Ama bunlar aynı zamanda inanmak ve heyecanla olur. Milli maçta gol attığımda kulübeye koşup, Hamit'e de 'Kalk sevin' dedim. Ama oynamadığından dolayı biraz kırgındı. Onu kim öyle doldurdu bilmiyorum. Bazen takımda endişeyle izlediğim gruplaşmalar ve yönlendirmeler oluyor. Hepsi de aslında birbirinden iyi çocuklar. Ama belki de yeni nesil daha az toleranslı. Aslında Hamit Avrupa çapında bir oyuncu. Herhalde o da bu ortamdan etkilendi. Ben işlerin er geç düzeleceğine inanıyorum. Hocamızı böyle ağır bombardımana tutmak hakkaniyetli değil."

Fazla kilo alan cezayı yiyor

Yemekte ben ve Göksel Gümüşdağ, lezzetli İtalyan mutfağında kendimizi kaybederken Emre ve Arda'da bir tedirginlik gözüme çarpıyor. "Hayırdır" deyince Arda'nın şu ilginç cevabıyla karşılaşıyorum. "Aman abi, Atletico Madrid'in bu işlerde hiç şakası yok. Her gün hepimizin kilosunu kontrol ediyorlar. Ben geçen sene yeni geldiğimde kilo aldım. 'Bu ne koca göbek' dediler, para cezasını kestiler. 300 gram bile alsam laf oluyor. Bak Emre Abi geldiğinden beri 5.5 kilo verdi. İki kilo alınca bile hemen hoca "Artık maçta elinde 2 kilo torbayla koşarsın" diye fırçayı basıyor. Ama biz yine de yemek efsanelerimizden kurallar içinde taviz vermiyoruz. Geçen gün Emre Abi ile Atletico Madrid'e evde döner partisi verdik. Bayıldılar."

Kraliçe gelip tebrik etti

Arda ilginç bir de anekdotu paylaştı: Geçen gün İspanya kralı bizi kabul etti. Kraliçe yaklaştı ve 'Siz Türksünüz. Ben de Yunan asıllıyım. Açık söyleyeyim ülkenizin son dönemdeki gelişmesine imreniyorum. Bir komşunuz olarak seviniyorum' dedi."