Spor Toto Süper Lig’in 25 haftası geride kalırken, bu sezon en fazla kırmızı kart gören takım olarak Bursaspor öne çıktı. Yeşil-beyazlı ekip bu sezon 7 kez kırmızı kart görürken, rakipleri en çok kırmızı kart gören takım ise 7 kartla Fenerbahçe oldu.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon her takım en az 2 kez kırmızı kart gördü. Maçlarında en az kırmızı kart çıkan takımlar ise Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor oldu. İki takım da rakiplerine karşı 2 kez sahada 10 kişi kalırken, rakipleri ise 1 kez kırmızı kart gördü. İşte Süper Lig’in kırmızı kart raporu

BEŞİKTAŞ: 2 RAKİPLERİ: 5

Spor Toto Süper Lig’in lideri olan Beşiktaş, geride kalan 25 haftada maçları 2 kez 10 kişi olarak tamamladı. 2. haftada deplasmanda oynanan Atiker Konyaspor maçının 82. dakikasında Necip’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Beşiktaş bu maçı 2-2’lik beraberlikle tamamlamıştı. Siyah-beyazlı takım son hafta oynanan Antalyaspor karşılaşmasında da Aboubakar’ın 64. dakikada atılmasıyla 10 kişi kaldı. Beşiktaş bu maçtan da golsüz beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş’ın bu sezon rakipleri 5 kez 10 kişi kaldı. Kara Kartal, rakiplerinin 10 kişi kaldığı Karabükspor, Kayserispor, Antalyaspor, Adanaspor ve Bursaspor maçlarını galibiyetle tamamlamayı başardı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 3 RAKİPLERİ: 2

Bu sezon 3 kez maçlarını 10 kişi tamamlayan Başakşehir’in 2 maçında rakipleri de kırmızı kart gördü. Ancak rakiplerinin kırmızı kart gördüğü karşılaşmalar, Başakşehir’in de 10 kişi kaldığı maçlardı. Ligin ilk haftasında Emre Belözoğlu’nun atılmasıyla Fenerbahçe karşısında 10 kişi kalan Abdullah Avcı’nın ekibi, rakip takımdan Mehmet Topal’ın da oyun dışı kalmasıyla sayı dengesini sağladı ve maçı da 1-0 kazandı. Ligin 13. haftasında Antalyaspor’u konuk eden Başakşehir, rakibin 72. dakikasında 10 kişi kalmasına karşın, 80. dakikada Ferhat’ın atılmasıyla maçı 10 kişi tamamladı. Bu karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı. Turuncu-lacivertliler, Osmanlıspor deplasmanında da karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Epureanu, maçın 90. dakikasında kırmızı kart görürken, Başakşehir deplasmanda 1-0 kazandı.

GALATASARAY: 2 RAKİPLERİ: 5

Bu sezon futbolcuları 2 kez kırmızı kart gören Galatasaray, 2-1 kaybettiği Karabükspor deplasmanında ve Antalyaspor ile dış sahada oynayıp 3-2 kazandığı maçta 10 kişi kaldı. Sarı-kırmızılıların rakipleri ise 5 kez mücadeleyi 10 kişi olarak tamamladı. Kasımpaşa, Gaziantepspor, Alanyaspor, Konyaspor ve Trabzonspor, Galatasaray ile oynadığı maçlarda 10 kişi kaldı. Sarı-kırmızılılar, rakiplerinin kırmızı kart gördüğü maçlarda 4 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti.

FENERBAHÇE: 2 RAKİPLERİ: 7

Beşiktaş ve Galatasaray gibi Fenerbahçe de bu sezon 2 kez maçlarını 10 kişi tamamladı. Sarı-lacivertliler ilk hafta oynanan Medipol Başakşehir maçında ve ligin ikinci haftasındaki Kayserispor mücadelesinde karşılaşmayı 10 kişi olarak tamamladı. Başakşehir karşılaşmasında rakibi de 10 kişi kalan Fenerbahçe sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılırken, Kayserispor mücadelesini de 3-3’lük beraberlikle tamamladı. Fenerbahçe’ye karşı oynayan rakiplerden 7’si karşılaşmaları 10 kişi tamamladı. Başakşehir’in dışında Alanyaspor, Karabükspor, Rizespor, Trabzonspor, Bursaspor ve Osmanlıspor, Fenerbahçe maçlarında kırmızı kart gören takımlar oldu. Ancak Osmanlıspor, Fenerbahçe’yi karşı 1-0 kaybettiği karşılaşmada gördüğü kırmızı kartı, maçın bitiş düdüğünün ardından gördü. Sarı-lacivertliler, 10 kişi kalan rakiplerine karşı 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti.

TRABZONSPOR: 4 RAKİPLERİ: 3

Trabzonspor bu sezon oynadığı mücadelelerin 4’ünde 90 dakikayı 10 kişi olarak tamamladı. Bordo-mavililer Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe, Bursaspor ve Galatasaray maçlarında 1 kişi eksik kaldı. Trabzonspor bu maçların 2’sini kazanırken, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle sahadan ayrıldı. Karadeniz ekibi karşısında bu sezon 3 rakibi mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Gaziantepspor, Gençlerbirliği ve Adanaspor; Trabzonspor maçlarında kırmızı kart gören ekipler oldu.

ANTALYASPOR: 5 RAKİPLERİ: 4

Ligin flaş ekiplerinden olan Antalyaspor, bu sezon 3 maçta 10 kişi, 1 mücadelede de 9 kişi kaldı. Osmanlıspor, Beşiktaş ve Başakşehir karşılaşmalarını 10 kişi tamamlayan kırmızı-beyazlılar, Konyaspor deplasmanında ise 2 oyuncusunu kaybetti ve son 23 dakikayı 9 kişiyle oynadı. Antalyaspor’a karşı oynayan rakipler ise 4 kez sahada 10 kişi kaldı. Başakşehir, Gaziantepspor, Galatasaray ve Beşiktaş, Antalyaspor ile oynadığı maçlarda kırmızı kart gören takımlar oldu.

KASIMPAŞA: 2 RAKİPLERİ: 6

Galatasaray ve Rizespor maçlarını 10 kişi tamamlayan Kasımpaşa, tam 5 maçta ise rakiplerine karşı sayısal üstünlük sağladı. Kasımpaşa’nın 5 rakibi bu sezon 6 kez kırmızı kart gördü. Bursaspor, Kasımpaşa ile oynadığı 2 maçta da 10 kişi kalırken, Kayserispor ve Gençlerbirliği de Kasımpaşa’ya karşı maçlarını 10 kişi tamamladı. Gaziantepspor ise ilk yarıda oynanan mücadelede 2 kırmızı kart gördü.

ATİKER KONYASPOR: 2 RAKİPLERİ: 4

Alanyaspor deplasmanında gol sevinci sonrası Bajic kırmızı kart görürken, Konyaspor’un kaptanı Ali Çamdalı da Galatasaray mücadelesinde hakeme itiraz nedeniyle takımını 10 kişi bırakmıştı. Bu 2 kırmızı kart dışında bu sezon hiçbir oyuncusu atılmayan Konyaspor karşısında rakipleri 4 kez kırmızı kart gördü. Konyaspor’a karşı Beşiktaş ve Osmanlıspor 10 kişi kalırken, Antalyaspor ise mücadeleyi 9 kişi olarak tamamladı.

KARABÜKSPOR: 4 RAKİPLERİ: 4

Beşiktaş deplasmanında ligdeki ilk kırmızı kartını gören Karabükspor; Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Kayserispor deplasmanlarında da 10 kişi kaldı. Karabükspor, 10 kişi kaldığı bütün maçlarda sahadan yenilgiyle ayrıldı. Adanaspor, Gaziantepspor, Galatasaray ve Rizespor ise Karabükspor’a karşı 10 kişi kalan takımlar oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ: 2 RAKİPLERİ: 1

Bu sezon sadece Karabükspor ile oynadığı mücadelede sayısal olarak mücadeleyi 1 kişi fazla tamamlayan Gençlerbirliği; Trabzonspor ve Kasımpaşa mücadelelerini ise 10 kişi tamamladı.

BURSASPOR: 7 RAKİPLERİ: 1

Bu sezon kırmızı kartlardan başı en çok ağrıyan takım Bursaspor oldu. Yeşil-beyazlılar, bu yıl sadece iç sahada 2-1 mağlup oldukları Trabzonspor mücadelesini 1 kişi fazla tamamlarken, tam 7 maçta ise mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Bursaspor; Kayserispor ve Kasımpaşa ile oynanan 2 lig maçında da 10 kişi kalırken, Gaziantepspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında da kırmızı kart gördü.

OSMANLISPOR: 3 RAKİPLERİ: 2

Gaziantepspor ve Konyaspor maçlarını 10 kişi tamamlayan Osmanlıspor, Fenerbahçe’ye deplasmanda kaybettiği maçın bitiminin ardından bir oyuncusunu kaybetti ve bu sezon toplamda 3 kırmızı kart görmüş oldu. Ankara ekibinin bu sezon Antalyaspor ve Başakşehir ile oynadığı maçlarda ise rakipleri kırmızı kart gördü.

ALANYASPOR: 3 RAKİPLERİ: 2

Ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan Aytemiz Alanyaspor, bu sezon Kayserispor ve Konyaspor mücadelelerinde rakiplerinin kırmızı kart görmesiyle sahada 1 kişi fazla kaldı. Ancak Alanyaspor, bu maçların 1’ini kaybetti. Antalya ekibi; Fenerbahçe, Galatasaray ve Rizespor maçlarını ise 10 kişi tamamladı.

KAYSERİSPOR: 3 RAKİPLERİ: 5

Kayserispor bu sezon 3 kez kırmızı kart görürken, rakipleri de 5 kez sahadan 10 kişiyle ayrıldı. Bursaspor Kayserispor’a karşı her iki maçta da 10 kişi kalırken, Fenerbahçe, Karabükspor ve Rizespor da sarı-kırmızılı ekibe karşı mücadelelerini 10 kişiyle tamamladı. Kayserispor; Kasımpaşa, Beşiktaş ve Alanyaspor maçlarında ise sahada 10 kişi kaldı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2 RAKİPLERİ: 1

Bu sezon maçlarında en az kırmızı kart olan takım Akhisar Belediyespor ve Gençlerbirliği oldu. Manisa ekibi ligin ikinci yarısında oynadığı mücadelelerde kırmızı kart görmezken ilk yarıda 2 maçta 10 kişi kaldı. Yeşil-siyahlılar, Rizespor ile deplasmanda, Adanaspor ile de iç sahada oynanan maçlarda kırmızı kart gördü. Akhisar Belediyespor’a karşı da sadece Trabzonspor mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

RİZESPOR: 5 RAKİPLERİ: 3

Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa ve Alanyaspor maçlarını 1 kişi fazla oynayan Rizespor, buna karşın 5 maçta kırmızı kart görerek eksik kaldı. Karadeniz ekibi bu sezon, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Karabükspor, Kayserispor ve Antalyaspor karşılaşmalarında kırmızı kart gördü.

ADANASPOR: 3 RAKİPLERİ: 1

Bu sezon yalnızca Akhisar Belediyespor deplasmanında rakibinin kırmızı kart görmesiyle 1 kişi fazla oynayan Adanaspor, o maçtan da mağlubiyetle ayrılmıştı. Turuncu-beyazlı takım; Karabükspor, Beşiktaş ve Trabzonspor mücadelelerinde ise sahada 10 kişi kaldı.

GAZİANTEPSPOR: 6 RAKİPLERİ: 3

Küme düşmeme mücadelesi veren Gaziantepspor, bu sezon 5 maçta 6 kırmızı kart gördü. Kırmızı-siyahlılar; Trabzonspor, Karabükspor, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında 10 kişi kalırken, Kasımpaşa deplasmanındaki mücadeleyi ise 9 kişiyle tamamladı. Gaziantepspor; Bursaspor, Osmanlıspor ve Rizespor’un kırmızı kart gördüğü maçlarda sahada 1 fazla oyuncuyla mücadele etti.

(Bozhan Memiş/İHA)