Spor Toto Süper Lig’de 1. Transfer ve Tescil dönemi kapanırken, yazılı basında en çok Hollandalı yıldız Robin van Persie’nin transferinin yer aldığı ortaya çıktı.
Medya takip ajansı Interpress’in yaptığı araştırmada, Fenerbahçe’nin Manchester United takımından kadrosuna kattığı ünlü golcü Robin van Persie’nin, transferin devam ettiği 12 hafta boyunca toplam 5 bin 863 haberle ilk sırada yer aldığı belirlendi. Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Portekizli Luis Nani, 4 bin 237 haberle transfer döneminin en çok konuşulan ikinci futbolcusu olurken, Antalyaspor’un renklerine bağladığı dünyaca ünlü Kamerunlu golcü futbolcu Samuel Eto’o da 4 bin 133 haber ile transfer döneminde en sık gündeme gelen üçüncü futbolcu oldu.

Transferin döneminin en çok konuşulan sporcuları listesinde ise, Bursaspor’da sezonu gol kralı olarak tamamlayan Brezilyalı Fernandao’nun Fenerbahçe’ye transferi spor sayfalarında 4 bin 104 haberle yer alırken, Alman Milli Takım oyuncusu Lukas Podolski’nin Galatasaray’a transferi ise 3 bin 716 haberle gündeme geldi.
Listenin ilk on sırasında Beşiktaş’ın renklerine bağladığı Alman golcü futbolcu Mario Gomez ile eski futbolcusu Ricardo Quaresma da yer alırken, Trabzonspor’un uzun uğraşlar sonucu Sevilla’dan renklerine kattığı Kamerunlu oyuncu Stephane M’bia ve Lazio’dan transferi Luis Cavanda ile Fenerbahçe’nin Santos’tan aldığı Josef de Souza’nın da bulunduğu saptandı.
(İHA)