Trabzon’un en tanınmış iş adamlarından Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Hüseyin Usta, en büyük oğlu Şeref Usta’ya bir böbreğini verdikten sonra eski sağlığını aratmayacak şekilde hayatına devam ediyor. Hüseyin Usta, sokakta iş yerinde artık mutlu bir baba. Hem oğlunun sağlığına kavuşmasının mutluğunu yaşıyor. Hem de ikinci baharı olarak nitelendirdiği yeni yaşamına tek böbreksiz devam ediyor..

 

ORGAN NAKLİNE SICAK BAKALIM

Hüseyin Usta, 61saat.com’un konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Usta “Eski sağlığımdayım. Oğlumun aniden böbrek hastası olması böbrek yetersizliğine kalmasına gözümün önünde erimesine müsaade edemezdim. İlerlemiş yaşamı rağmen doktorlarımın risk yok demesinden sonra oğluma böbreğimi verdim. Benden bir candı. Şimdi iki can oldu” dedi..

 

ESKİSİ GİBİYİM

Artık tek böbreği ile eskisi gibi yaşamaya devam ettiğini belirten Hüseyin Usta, yakın arkadaşları ile Trabzon’un ve yaşamanın da tadını çıkarıyor. Usta sokakta güleç yüzü ile dikkatleri çekerken “Benim varlığım ve halim, çevremde bir çok kişiye organ nakli konusunda özendirici oluyor. Organ nakline herkes sıcak bakmalı” dedi.

 

HAYATI VE AİLEMİ ÇOK SEVİYORUM

Hüseyin Usta, hayatı ve ailesini çok sevdiğini 4 erkek çocuğu olduğunu belirterek “ Oğlum Şeref Usta’nın böbreğe ihtiyacı olduğunda çocuklarım da devreye girdi. Onlarınki de uydu. Ama ben yok dedim. Yeniden benim hayata kazandırmak gerekir dedi ve böyle bir karar aldım..” diyerek “ Ailemi çok seviyorum. Bu arada diğer organlarımı da bağışladım. Organ bağışına sıcak olalım” şeklinde konuştu…