Twente’de oynayan milli futbolcu Enes Ünal için "geleceğin Zlatan İbrahimoviç" yakıştırması yapıldı. Genç futbolcu oynadığı futbolla Hollandalıları mest etmiş durumda.
Hollanda Ligi Eredivisie’de geride kalan 7 haftada attığı 7 golle gol krallığı tahtında oturan Enes Ünal, hem oynadığı futbol hemde attığı gollerle Avrupa basınının dikkatini çekiyor. Manchester City’nin geçen sene Bursaspor’dan transfer ettiği ve İngiliz devinin genç yetenekleri arasında gösterilen Enes Ünal, kiralık olarak forma giydiği Twente’de göz dolduruyor. Milli futbolcu Hollanda Ligi’nde kaydettiği 7 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor. Bu formuyla Avrupa basınının dikkatini çeken Enes’e ise övgüler yağıyor. 19 yaşındaki futbolcunun sadece attığı gollerle değil sahada kaldığı süre boyunca da oynadığı kompakt futbol ve takım oyununa uyumu öne çıkarılıyor. Özellikle Hollandalıları mest eden Enes’e ülke basını tarafından ’İbrahimoviç’ benzetmesi yapılıyor.
Milli futbolcu Enes Ünal, Twente formasıyla ligde oynanan 7 maçta da takımı adına forma giydi. 7 maçın 6’sında ilk 11’de sahaya çıkan 19 yaşındaki golcü futbolcu, 488 dakika sahada kaldı. Enes kaydettiği 7 golle maç başına 1 gol ortamalası ile mücadele ediyor. Milli futbolcu Hollanda Kupası’nda da ilk 11’de sahaya çıktığı ve 77 dakika süre aldığı maçta da takımı adına 1 gol kaydetmişti.
(İHA)