Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Beşiktaş Sompo Japan iyi bir takım olduğunu söyleyerek, "Ama biz daha iyi bir takım olduğumuzu gösterdik” dedi.
Spor Toto Basketbol Ligi’nin 28. haftasında Galatasaray Odeabank, Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Beşiktaş Sompo Japan’ı skorla 76-71’lik mağlup etti. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Galatasaray Odeabank’ın yıldız oyuncusu Göksenin Köksal açıklamalarda bulundu.
Takımını kutlayan Ergin Ataman, “Bu akşam müthiş bir karakter gösterisi yaptılar. Maçın özellikle son periyotta. Doğal olarak maça hazır değildik. Kupa şampiyonluğundan sonra hiç antrenman yapamadık. Bu sabah şut antrenmana geldiğimizde ancak 7 kişiyle yapabildik. Hasta ve sakat oyuncularımız olduğu için. Sonuçta ne koşulda olursa olsun biz Galatasarayız. Özellikle bir derbi maçında kendimizi ezdirmeyiz. Son periyotta Beşiktaş Sompo Japan’ın 8-9 sayılık üstünlüğünden sonra Lasme’ye çalınan hücum faul ve yine Lasme’ye yapılıp da verilmeyen faullerle bir anda motive olduk. Son periyotta iyi savunma yaptık ve topu iyi dolaştırdık. Önemli bir galibiyet elde ettik. Beşiktaş Sompo Japan iyi bir takım ama biz daha iyi bir takım olduğumuzu gösterdik” şeklinde konuştu.
Curtis Jerrels hakkında da açıklamalarda bulunan Ataman, “Lig lisansını iptal etmiştik. Şu anda 10 yabancı hakkımızı doldurduk. Kontratı da 25 Nisan’da bitiyordu. Ama kendisi Eurocup Final maçında oynamak istedi. Bu hafta içinde ABD’ye geri dönecek. Çünkü Türkiye ligi lisansı yok” diye konuştu.
Göksenin Köksal ise önemli bir karşılaşma oynadıklarını ve yorgun olmalarına rağmen iyi mücadele ederek karşılaşmadan galip ayrıldıklarını söyledi.
(İHA)