Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, bu sene yaşanan bilet sıkıntısının gelecek sezon yaşanmaması için taraftarı kombine almaya davet etti.
Galatasaray Odeabank, Eurocup şampiyonluğunun ardından Türk Telekom Arena’da düzenlenen fotoğraf çekimine katıldı. Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Odeabank’ın başarılı oyuncuları kaptan Sinan Güler, Vladimir Micov, Stephane Lasme ve Blake Schilb kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.
Galatasaray’ın çok büyük bir camia olduğunu vurgulayan Ergin Ataman, "Türk Telekom Arena her şeyden önce çok etkileyici bir futbol stadyumumuz. Bir kez daha hem ben hem oyuncularım ne kadar büyük bir kulüpte görev aldığımızın ve yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu gördük. Avrupa şampiyonluğunu böylesine bir kulübün müzesine getirmenin gurur içerisindeyiz" diye konuştu.

"GELECEK SEZON HERKES KOMBİNESİNİ ALSIN"
Önümüzdeki sezon Euroleague’de taraftarların desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen Ataman, "Euroleague’in değişen formatında önümüzdeki sezon 30 haftalık bir normal sezon oynanacak. Sonra da Play-off’lar oynanacak. Galatasaray minimum 40-45 maç Avrupa’nın dev takımlarıyla mücadele edecek. Final maçında maalesef herkesi tatmin edemedik. 100 bine yakın talep oldu ancak 10 bin kişi gelebildi. O yüzden benim tavsiyem, şimdiden herkes kombinesini alsın ki önümüzdeki sene bütün dev maçlarda yerini alsın hem de yönetime ve sponsorlara da bir mesaj vermiş olsun. Euroleague’de maneviyatın dışında maddi olarak da iyi bir takım kurulması için taraftarların büyük desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

SİNAN GÜLER: "ŞAMPİYONLUK SEZON BAŞINDA KOYDUĞUMUZ HEDEFTİ"
Eurocup şampiyonluğunun önemi belirten Sinan Güler, “Eurocup şampiyonluğu, hem kulüp olarak hem Ergin abinin sezon başında koyduğu en önemli hedeflerden biriydi. Biz de bunun içerisinde gösterdiğimiz mücadeleyle birlikte kupayı kazanınca çok daha mutlu ve gururluyuz. Bunu, taraftarlarımızın müthiş desteğiyle, Türk basketbol severlerin müthiş desteğiyle başarabilmiş olmak gerçekten mutluluk verici" dedi.

"KARİYERİM ADINA MÜTHİŞ MUTLULUK VERİCİ BİR OLAY"
Şampiyonluğun kariyeri açısından önemli olduğunu ifade eden Güler, “Euroleague kısmını şu anda düşünmek çok da doğru olmaz çünkü baktığımızda perşembe günü maç oynadık, pazar günü lig serüvenine geri dönmemiz gerekiyor. Ama ben ki Euroleague kariyerime bir senelik ara vermiş biri olarak bir sene sonra kupayla beraber geri dönüyor olmak kariyerim adına müthiş mutluluk verici bir olay" diye konuştu.

"EUROLEAGUE’İN DEĞİŞEN SİSTEMİYLE BAŞARILI OLMAMIZ ADINA TARAFTARIN DESTEĞİ ÖNEMLİ"
Galatasaray Basketbol organizasyonunda kenetlenme vurgusu yapan Kaptan Sinan Güler, “Bizim başarılı olmamızı bizden daha çok isteyen bir taraftarımız var. Biz nasıl motive isek, onlar on kat daha motive oluyorlar. Bunu her Abdi İpekçi’de oynadığımız maçlarda bize hissettirdiklerinden dolayı müteşekkiriz her şeyden önce. Aynı zamanda gelecek sezon Euroleague’in değişen sistemiyle başarılı olmamız adına taraftarın desteği her türlü şekilde artmalı. Burada sadece kombine alacak taraftar değil, kulübe destek olabilecek insanların da dahiliyeti çok önemli çünkü herkes taşın altına ne kadar elini sokarsa bizim de başarımız ona göre yükseliyor. Biz zaten hedeflerimiz doğrultusunda ne yapmamız gerektiğini az çok biliyoruz; önemli olan burada bu hedefe Galatasaray camiasındaki insanların ne kadar inanıyor ve bu inançlarını bize ne kadar hissettiriyor oldukları" ifadelerini kullandı.

MICOV: "EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU ÖZEL BİR BAŞARIYDI"
Bu başarının özel bir başarı olduğuna söyleyen Vladimir Micov, “2015-16 Eurocup sezonunu şampiyon olarak tamamlayıp, Euroleague’e doğrudan katılım hakkı elde ettik. Bu özel bir başarıydı bizim için. Birçok iyi takımlarla karşılaştık. Finalde ise Strasbourg’u geçip şampiyon olmayı bildik. Elbette Strasbourg büyük takım ve güçlü bir Başantrenörleri var. Oldukça rekabet dolu bir seri sonunda şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

"GALATASARAY TARAFTARI AVRUPA’NIN EN İYİSİ"
Galatasaray taraftarının Avrupa’nın en iyisi olduğunu vurgulayan Micov, "Bunu Eurocup’ta oynadığımız Pınar Karşıyaka, Bayern Münih, Gran Canaria ve son olarak Strasbourg serisinde gördük. Onların önünde oynamak bizim için gurur verici. Gelecek sezon Euroleague’de mücadele edeceğiz ama şimdi odaklanmamız gereken nokta; lig maçları. Play-Off’lara kadar kalan maçlarımızı kazanıp normal sezonu iyi bir yerde tamamlamak istiyoruz" dedi.

LASME: "TÜRKİYE’DEN SADECE BİR KULÜP EUROLEAGUE’DE OLACAKSA; O GALATASARAY OLMALI"
Galatasaray Basketbol organizasyonuna ve Galatasaray taraftarının büyüklüğüne değinen Stephane Lasme, “Eurocup’ı kazandıktan sonra burada, Türk Telekom Arena’da olmak iyi hissettiriyor. Galatasaray organizasyonu Euroleague’de olmayı hak ediyor. Büyük bir taraftarı olan çok büyük bir kulüpteyiz. Eğer Türkiye’den sadece bir kulüp Euroleague’de olacaksa; o Galatasaray olmalı" açıklamasını yaptı.

SCHILB: TARAFTARLARIMIZLA BİRLİKTE TARİHE GEÇECEK BAŞARI ELDE ETTİK
Tarihe geçecek bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Blake Schilb, taraftarların da etkisine değinerek, “Şu anda Türk Telekom Arena’dayız. Burası inanılmaz bir atmosfere sahip. Taraftarlarımız Strasbourg maçını adeta futbol maçının atmosferine çevirmişti. Abdi İpekçi Arena’yı. Çılgınca bir ortam vardı o gün ve tarihe geçecek bir başarıya imza attık taraftarlarımızla birlikte. Büyük bir maç yaşadık. Galatasaray Basketbolu her zaman tarihsel olarak başarılara imza atmış bir kulüp ve seneye de Euroleague’de mücadele edeceğiz. Avrupa’da saygınlığı olan bir kulüp Galatasaray. Adım adım gitmemiz gerekiyor. Önce Eurocup’ı kazandık ve sırada Euroleague’de başarı elde etme zamanı. Koç Ergin Ataman, kulüp organizasyonu ve takımla birlikte herkes başarılı bir noktaya geldik ama henüz hedeflerimiz bitmedi. Şimdi sırada Türkiye Ligi’ni birinci bitirip şampiyon olmak var. Biz ligi de kazanmak zorundayız.” şeklinde sözlerini tamamladı.
(İHA)