Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmesinin ardından Spor Toto Süper Lig’e sarılan Trabzonspor, 22. hafta itibariyle ligde iç saha lideri oldu.
Sezon başında yaptığı flaş transferlerle 3 kulvarda ciddi hedef koymasına rağmen sadece Spor Toto Süper Lig’e tutunan Trabzonspor, ligin 22. haftasında evinde ağırladığı Kardemir Karabükspor’u 3-2 mağlup ederek nefes aldı. Sıkıntılı bir dönemden geçen Karadeniz ekibi, haftayı 3 puan ile kapatarak, ligde sahasında en çok puan toplayan takım olma unvanını ele geçirdi.

İÇ SAHA LİDERİ
Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında, teknik direktör Ersun Yanal ile iyi bir çıkış yakalayarak mağlubiyet görmeyen Trabzonspor, evinde oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Attığı 30 gole karşılık kalesinde 21 gol gören Karadeniz ekibi, 27 puan toplayarak iç sahada en çok puan toplayan takım oldu. Bordo-mavilileri 26’şar puan ile Fenerbahçe ve Galatasaray takip etti. Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’de topladığı 37 puanın 27’sini evinde 10’unu ise dış sahada toplayarak Avni Aker’de başaralı bir performans sergiledi.

TRABZONSPOR, GALATASARAY İLE BİRLİKTE EN ÇOK PUAN TOPLAYAN TAKIM OLDU
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında lider Galatasaray ile birlikte en çok puan toplayan takım oldu. Bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde ikinci yarıda iyi bir çıkış yakalarken oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik elde ederek yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılı takım ligin ikinci yarısında 16 puan toplarken, Karadeniz ekibi ise 14 puan topladı. Beşiktaş 13 puan, Fenerbahçe, Bursaspor ve İstanbul Başakşehir 11 puan toplayan ekipler oldu.
Trabzonspor’un ligin ikinci yarısında oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar ise şöyle:

Trabzonspor - Sivasspor: 3-1
Trabzonspor - Kayseri Erciyesspor: 2-1
Fenerbahçe - Trabzonspor: 0-0
Trabzonspor - İstanbul Başakşehir: 3-2
Kasımpaşa - Trabzonspor: 1-1
Trabzonspor - Kardemir Karabükspor: 3-2
(İHA)