Zonguldak’ta Deplasmanlı Amatör Lig’de Çaycumaspor ile Ontemmuzspor arasında oynanan maçta bir centilmenlik örneği yaşandı. Çaycumaspor’lu futbolcu Kenan Bökrü, kazandıkları penaltıyı topun eline çarptığını söyleyerek iptal ettirdi. Hakem de Kenan’a sarı kart gösterdi.
Deplasmanlı Amatör Lig’de Çaycumaspor, 27 Kasım 2016 günü Fener Sahası’nda Ontemmuzspor ile karşılaştı. Çaycumaspor zirve için mücadelesini sürdürürken, Ontemmuz ise kümede kalmak için çabasını sürdürdü. Çaycumspor’un 2-1 yenik duruma düştüğü maçın 76. dakikasında hakem Osman Yılmaz, Çaycumaspor lehine penaltı kararı verdi. Ceza sahası içerisinde Ontemmuzspor’un futbolcusunun topa elle müdahale ettiğini işaret eden hakem penaltı noktasını gösterdi.
Bunun üzerine hakeme giden Çaycumaspor’un futbolcusu Kenan Bökrü, topun kendi eline çarptığını belirterek pozisyonun penaltı olmadığını söyledi. Hakem ise penaltıyı iptal ederek topun Kenan Bökrü’ye sarı kart gösterdi. Fair-Play örneği sergileyen Kenan Bökrü, hem kendi takımından hem de maçı izleyen taraftarlardan büyük alkış aldı. Çaycumaspor ise maçta 3-2 galip geldi. Takımın iki golünü ise penaltıyı iptal ettiren Kenan Bökrü attı.
Aynı zamanda öğretmenlik de yapan Bökrü, galip geldikleri için sevinçli olduğunu söyledi.
(İHA)