Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler futbolcularla yemekte bir araya geldi.
Beşiktaş hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri’nde sürdüren sarı-lacivertli takım, öğle yemeğinde başkan Aziz Yıldırım, genel sekreter ve basın sözcüsü Mahmut Uslu ile bir araya geldi. Keyifli ve samimi bir ortamda yenilen yemekte konuşan başkan Aziz Yıldırım, "Derbiyi kaybedersek, daha sonra 8 maçın, 5 maçını içeride oynayacağız. Devreyi hemen hemen aynı puanla bitiririz. Ama yenerseniz, devreyi 7-8 puan önde bitirirsiniz" dedi.
Galatasaray’ı hiçbir gücü olmadığını vurgulayan eden Yıldırım, "Galatasaray’ın hiçbir gücü yok. Onları daha kötü günler bekliyor. Beşiktaş’ın arkası da boş. Her şeyin iyi gidebilmesi için ekonomik olarak güçlü olmak lazım. Sizler iyi giderken, paraları alamazsanız fizik ve kafada düşüş başlar" sözlerini sarf etti.

BELÖZOĞLU: "LİGİN EN İYİ OYNAYAN TAKIMLARIYIZ, İYİ MAÇ OLACAK"
Yemek sonrası derbi ile ilgili açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, “Güzel bir ortam var. Başkanımız hemen hemen her gün bizimle beraber, bizi motive ediyor. İyi hazırlanıyoruz. Çok keyifli bir gün. İnşallah bunun yansımaları iyi olur. Bizim için önemli maç. Deplasmanda güçlü bir takımla karşılaşacağız. Umarım bu gibi organizasyonlar iyi olur" dedi.
Derbiye konsantre olmanın zor olduğu bir ortam olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Olimpiyat Stadı’nda son zamanlarda zemin olarak bir toparlanma olduğu söyleniyor ama maça konsantre olmanın zor olduğu bir ortam var. Beşiktaş o saha için biraz daha tecrübeli, onlar orada daha çok oynuyorlar. Ama biz iyi konsantre olursak; saha, zemin ne olursa olsun rakibimizi yenecek güçteyiz. Böyle bir stadın planlaması nasıl yapıldı bunu söylemek bize düşmez ama kazanan taraf biz olmak istiyoruz. Şu ana kadar ligin en iyi futbol oynayan takımlarıyız, iyi maç olacak. Sahanın içinde olması gereken mücadele olacaktır. İki takım da topla oynamayı seviyor. İki takımında kaliteli oyuncular var. Biz, kaybettiğimiz puanların bilinciyle sahaya çıkacağız. İyi konsantre olursak avantajlı taraf biziz" açıklamasında bulundu.

"KAZANAN ’ŞAMPİYON OLUR’ DEMEK CAHİLCE’
Birkaç gündür derbiyi kazananın şampiyon olacağı yönünde açıklamalar olduğunun altını çizen Emre Belözoğlu, "Bunları şampiyonluğu belirleyecek maçlar olarak görmek cahilce ifadeler. Futbol çok uzun bir maraton. Futbolu bu hale getirenler de futboldan anlamayanlar. Evet kazanan bir avantaj sağlar ama sezon o kadar uzun ki bu maçı kazanan şampiyon olur demek cahillik. Kazanan taraf bir avantaj sağlar. Biz kazanırsak daha motive olacağız ve yolumuza daha iyi devam edeceğiz. Bu her zaman böyle oldu. Geçmişte örneklerini gördük. Bu maçın ardından 8. haftada tüm derbileri geride bırakıyoruz ve avantajlı olursak bu da bizim lehimize. Kazanan şampiyon olur demek cahilce ifadeler ama Türk futbolunun hali böyle, bu hale getiren insanların cahilce ifadeleri" diye konuştu.
(İHA)