Fenerbahçe Ülker, Euroleague Basketball World Tour 2015 kapsamında NBA takımları Oklahoma City Thunder ve Brooklyn Nets ile karşılaşmak üzere Amerika’ya gidecek.
Fenerbahçe Ülker, Euroleague Basketball World Tour 2015 kapsamında oynayacağı iki karşılaşma ile üst üste dördüncü sezonda NBA takımları ile mücadele edecek. Bu karşılaşmalar, sarı-lacivertlilerin Amerika’da oynayacağı ilk mücadeleler olarak da tarihe geçecek. Fenerbahçe Ülker, 5 Ekim tarihinde Barclays Center’da Brooklyn Nets ile mücadele ettikten sonra, 9 Ekim tarihinde Chesapeake Energy Arena’da Oklahoma City Thunder ile karşılaşacak.
Fenerbahçe, daha önce 2012 yılında Boston Celtics ile Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da karşılaşmış ve mücadeleden 97-91 galip ayrılarak, bir NBA ekibini mağlup eden ilk Türk takımı olmuştu. Fenerbahçe Ülker, 2013 yılında Oklahoma City Thunder’ı ağırlamış ve karşılaşmadan 95-81 yenik ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezon ise San Antonio Spurs ile Ataşehir’de karşılaşmış ve mücadelende 96-90 mağlup ayrılmıştı.
Fenerbahçe Ülker’in 5 Ekim tarihinde karşılaşacağı Brooklyn Nets’de daha önce üç sezon sarı-lacivertli formayı giyen Bojan Bogdanovic de yer alıyor.
Euroleague Basketball World Tour 2015 maçları öncesi açıklamalarda bulunan Euroleague İş Geliştirme Yöneticisi Roser Queralto, "NBA ile tekrar iş birliği içerisinde bulunmaktan ve Fenerbahçe’yi Oklahoma ve Brooklyn ile maçlar yapabilmek üzere Amerika’ya uğurlayabilmekten dolayı çok mutluyuz. Bu tip organizasyonlar, tüm dünya üzerindeki basketbol tutkunlarının en iyi takımların karşılaşmalarını izleyebilmelerine olanak sağlıyor. İki sezon önce Fenerbahçe Ülker Oklahoma’yı İstanbul’da ağırlamıştı, şimdi bu iki takımın Amerika topraklarındaki karşılaşmasını izlemek güzel olacak" dedi.
Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini ise, tarihi bir an yaşayacaklarını ifade ederek, "Brooklyn ve Oklahoma ile Amerika’da oynayacak olmak kulübümüz için tarihi bir an olacak. Bu, aynı zamanda Türkiye’deki basketbol ilgisinin gelişimi için de eşsiz bir fırsat. Elbette bu karşılaşmalarda Türk basketbolseverlerin gelip bizi desteklemelerini de bekliyoruz. Euroleague ve NBA organizasyonlarına bu fırsat için teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde şimdiden, bizi ağırlayacak olan Nets ve Thunder’a da teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
Oklahoma City Thunder Başkan Yardımcısı ve Genel Menajeri Sam Presti de güzel bir karşılaşma olacağına değinerek, “Fenerbahçe, iki yıl önceki İstanbul ziyaretimizde bize oldukça iyi bir ev sahipliği yapmıştı. Şimdi onların bizi ziyaretiyle, bizi biz yapan değerler ve misafirperverliğimizi gösterebilmek için müthiş bir fırsat yakalıyoruz. Hazırlık döneminde artık düzenli olarak yapılan uluslararası karşılaşmalar, basketbolun ne kadar geliştiğini gösteriyor ve biz de bu durumdan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
(İHA)