Fenerbahçe, Monaco ile Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu 2. maçında yarın saat 21.45’te 2. Louis Stadı’nda karşı karşıya gelecek.
Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda rakibi Monaco ile ikinci maça çıkıyor. Fenerbahçe Kadıköy’de oynanan ve İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano yönetmiş olduğu ilk maçtan Emenike’nin attığı 2 golle galip ayrılmayı başarmıştı. Yarın saat 21.45’te başlayacak rövanş maçında bir üst tura çıkmak için sarı-lacivertlilere beraberlik dahi yetiyor.

FENERBAHÇE MAÇA EKSİK ÇIKIYOR
Yarınki zorlu mücadelede sarı-lacivertlilerde sakatlıklar ve cezalar nedeniyle 4 oyuncu forma giyemeyecek. Sakatlıkları hala geçmeyen Robin Van Persie ve İsmail Köybaşı da kadroda bulunmayacak. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Braga ile oynayan müsabakada Fenerbahçe’de çift sarıdan kırmızı kart gören Volkan Şen ile yine aynı maçta kırmızı kart gören Alper Potuk cezaları nedeniyle yarınki maçta sahada olmayacak. Geçen sezonun son haftasında bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan Demirel’in de yarınki karşılaşmada risk edilmemek için oynaması beklenmiyor. Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Mehmet Topal da cezasını bitirdiği için Pereira’nın şans vermesi durumunda forma giyebilecek.

MAÇI PORTEKİZLİ HAKEM YÖNETECEK
Monaco ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Manuel Riberio Soares Dias yönetecek. Dias’ın yardımcılıklarını Rui Licino Barbosa Tavares ve Bruno Miguel Campos Rodrigues yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Tiago Bruno Lopes Martins olacak.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARA YASAK
Fenerbahçe’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada sarı-lacivertli takımın taraftarlarının maç günü, Monaco Prensliği topraklarında bulunmalarının yasaklandığı ifade edilmişti.
Fenerbahçe’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, “03 Ağustos 2016 Çarşamba günü Monaco’da oynayacağımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasıyla ilgili olarak, daha önce AS Monaco Direktörlüğü’ne, Monaco Prensliği İçişleri Bakanlığı Danışmanı imzasıyla gönderilen yazıda, Fenerbahçe taraftarlarının maç günü, Monaco Prensliği topraklarında bulunmalarının hükümet kararıyla yasaklanmıştır” denildi.
Açıklamada ayrıca, “Fransa Cumhuriyeti Alpes-Maritimes Valiliği kararları uyarınca, 1 Ağustos Pazartesi, yerel saatle 00:00 ve 3 Ağustos Çarşamba yerel saatle 23:59’a kadar, Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarlarının, bireysel ya da toplu halde, Alpes Maritimes Bölgesi’ne girişi yasaklanmış, yerel otoritelerce bahse konu karara muhalif davranış gösteren taraftarlara kanuni yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir. (Bu bölgeye Monaco da dahildir)” ifadelerine yer verildi.
Fenerbahçe Yönetimi, resmi otoriteden açıklanan ve alınan tüm resmi kararlara taraftarların herhangi bir sorun yaşamamak için itibar etmesini istedi.

İKİ TAKIM İSTATİSTİKLERİ
Fenerbahçe, ilk maçta tarihinde ilk kez karşılaştığı Monaco’yu 2-1 yendi. Sarı-lacivertliler Avrupa Kupaları’nda oynadığı son 10 maçtan sadece bir mağlubiyet alırken (5G, 4B), Monaco Avrupa Kupaları’nda oynadığı son 7 maçta bir galibiyet alabildi. Fransız ekibi maçlarda 3 mağlubiyet, 3 beraberlik elde etti. Kanaryalar, Fransız takımlarıyla karşılaştığı 18 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet gördü. Sarı-lacivertliler Fransız takımlarıyla oynadığı son 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ile mağlubiyet yüzü görmedi. Monaco ise Fenerbahçe’den önce 3 kez karşılaştığı Galatasaray’a karşı iki kez elenirken birinde ise turu geçmeyi başardı.
Geçen Sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Braga ile oynanan maçta hakeme itirazları sebebiyle tribüne gönderilen Vitor Pereira’nın cezası bitti. Yarın akşam oynanacak Monaco - Fenerbahçe müsabakasında Pereira yedek kulübesindeki yerini alabilecek.
(İHA)