Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıkladığı "Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" hukuksuzluğun, temel hak ve özgürlüklerin ihlalinin ülkemiz için ne denli sıradanlaştığının göstergesi olmuştur. İleri demokrasilerde hukuka saygının temel hak ve özgürlüklerin korunmasının en büyük teminatı basındır. Yaşadığımız bu örnek tuzun koktuğunu acı bir gerçek olarak bizlere göstermektedir" denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Tuz kokmuştur, dahası kokan tuz ödüllendirilmiştir. Bu fotoğraf ve haberi ödüle layık görenler bu kareye kendi suretlerini yerleştirdiklerinde, yani empati yaptıklarında içlerinin nasıl acıyacağını anlayacaklardır. Üstelik bu fotoğraf ve haber, 25 milyondan fazla taraftarı olan bir spor kulübünün başkanına aittir. Yani bu fotoğrafın ve haberin yaktığı yürek sayısı milyonlarcadır.

3 Temmuz 2011 sonrası yaşanan olumsuzlukların normalleştirilmesi için ülkemizin en yetkili mercileri bu denli çaba harcarken, bu ödül normalleşme sürecine vurulmuş ağır bir darbedir. Üstelik söz konusu sürece ilişkin yargılama da başlamıştır. Yargılama aşamasında yapılan bu ödüllendirme masumiyet karinesinden yararlanan ve henüz hakkında nihai karar verilmemiş bulunan Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın yargılamasını da etkileyecek niteliktedir. Adil yargılamayı etkilemek, ceza kanunumuz bakımından suçtur.

Bu suçu işleyenlerin ise saiki bellidir. Şöyle ki;

- TGC'nin ödüllendirdiği bu fotoğraf ve haber, başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın temel hak ve özgürlüklerine saldırıdır.

- TGC'nin ödülü; esasen kanunun suç saydığı bir fiilin övülmesi mahiyetindedir. Zira bu fotoğraf emniyet kayıtlarından çalınarak yayınlanmış olup bunu yapanlar aleyhine ceza yargılaması halen devam etmektedir.
- TGC'nin ödülü Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın özel hayatının gizliliğinin ihlalinin de açıkça ödüllendirilmesidir.

- TGC'nin ödülü, nihayetinde Başkanımıza ve onun nezdinde Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve büyük Fenerbahçe camiasına hakarettir.

Kendi yazdığı kuralları ortada iken bu fotoğraftan ve haberden ödül çıkarmak ödüle layık bir davranıştır.

Bugün halen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olan ve bu cemiyetin kurallarına inanan gerçek gazetecilerin bu rezilliğe bir son vermek adına ivedilikle adım atması gerekmektedir.

Bu fotoğrafa ve habere verilen ödül iptal edilmeli ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve onun şahsında 105 yıllık bir geçmişe sahip Fenerbahçe Camiasından özür dilenmelidir.

Bu ödül Türkiye'de bir kısım gazetecinin geldiği hak, hukuk, ahlak tanımaz noktanın gazetecilerin en üst örgütü tarafından da onanması anlamına gelmektedir. Bu meslek yolunda canlarını dahi vermiş Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu ve spor dünyasına adını yazdırmış İslam Çupi gibi birçok ismin yanında adına gazeteci demeye utandığımız, bu haberi aday gösteren, seçen ve bu seçime onay verenleri kınamıyor, lanetliyoruz."