Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta erteleme maçında Gençlerbirliği'ne sahasında 2-1 mağlup olan Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynayacağı zorlu maç öncesi toparlanmaya çalışıyor. Bordo-mavili takımın milli oyuncusu Halil Altıntop, ligi istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, Fenerbahçe maçında her şeyin daha farklı olacağını ifade etti.

"KENİDİMİZE YAKIŞMAYAN SONUÇLAR ALIYORUZ"
Kendilerine yakışmayan bir durumun orta da olduğunu belirten Halil, "Aslında fazla söylenecek bir şey yok. İstediğimiz gibi gitmiyor. İlk yarı Gençlerbirliği bir defa kalemize geldi o da gol oldu. Ona rağmen pozisyon üreten taraf bizdik ama maalesef golü bulamadık. İkinci yarıda aynı şekilde oldu. İlk şutları yine gol oldu. Yinede pes etmedik. Posizyon ve gol bulmak için mücadelemizi sürdürdük. Golü erken bulabilseydik. Her şey daha farklı olabilirdi. Futbolda böyle şeyler oluyor. Bize yakışmayan bir
durum var. Çok az puan topladık. Bütün bunlara rağmen, başımız dik kafamız yukarda yolumuza devam etmeliyiz. Yoğun bir tempo geçiriyoruz. Önümüzde iki tane maç kaldı. Bu maçlardan iyi sonuçlar alıp, biraz dinlendikten sonra ikinci devreye hazırlanacağız" dedi.

"BU TAKIMIN BEL KEMİĞİNİ OLUŞTURAN FUTBOLCULAR GİTTİ"
"Çok kolay gol yiyen, çok zor atmanın formülünü bilebilseydik bunu değiştirirdik" diyen Halil Altıntop, takıma yeni isimlerin katıldığını belirterek, "Bu takımın bel kemiğini oluşturan futbolcular gitti. Yerine yeni isimler geldi. Bu durum kolay bir durum değil, böyle futbolcuların yerlerini telefi etmek için süreye zamana ihtiyaç var. Bu da yavaş yavaş oluyor. İstediğimiz gibi hazırlanamıyoruz çünkü zamanımız yok. Yeni gelen oyuncuların üzerine çalışabilirsiniz ama bu zamanınız yok. O yüzden bazı
puanları kaybettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE"
Lig'de ilk 4 içine girme hedeflerini sürdürdüklerini belirten Halil, "Bizim için hiçbir şey bitmiş değil. Önümüzde uzun bir maraton var. Çok şey değişebilir. Kafamızı dik tutup yolumuza devam etmeliyiz. İlk 4 takımın içine girmek hale hedefimiz. Takımda yorgunluk olduğunu düşünmüyorum çoğu şey kafa da olup bitiyor. Ligde aldığımız sonuçlar olumsuz. Bir maçta öne geçebilseydik, kafa olarak her şeyin değişeceğini düşünüyorum. Çok puan kaybettiğimiz için özgüven problemimiz var" diye konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇININ HAVASI BAŞKA OLUR"
Ligde aldıkları başarısız sonuçların Fenerbahçe maçına yansımayacağını belirten Halil, "Bu maçların havası çok farklı olur. İsteseniz de, istemeseniz de geçtiğimiz sezon baya çekişmeli geçti. Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinde bazı yaralar var. O yüzden bu maç öncesi her şeyi unutup, en iyi şekilde hazırlanıp Trabzon'a iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.