İnsanın sağlıklı bir ömür sürebilmesi için kendisine özen göstermesi gerekiyor ki, bu noktada da yapılması gereken en temel kavramların başında cildine özen göstermesi, sağlıklı kalması için çaba harcaması gerekiyor.

Cildin temizlenmesi, gerekli bakımların yapılması, hijyen konusuna özen gösterilmesi işin olmazsa olmazları arasında. O yüzden de kişinin kendi yaşına, kendi cilt tipine uygun olan kesinlikle dermatolojik ürünleri, doğru ve düzenli olarak kullanması gerekiyor.

İşte bizim size burada önereceğimiz marka Bioderma. Her yaşta, kadın erkek fark etmeksizin herkese çok özel ürünler sunan çok özel bir marka.

Markanın Tarihçesi

Markanın tarihçesine baktığımızda şu bilgiler karşımıza çıkıyor. 1970’li yıllarda eczacı olan Fransız Jean-Noël Thorel, cilt konusunda neler yapabilirim sorusundan yola çıkarak dünyanın önde gelen biyolog ve dermotologları ile görüşmeye başlıyor ve bu görüşmeler sonucunda biyoloji ile dermotolojinin birleştiği ürünler ortaya çıkmaya başlıyor.

Nitekim dünyada alanında bir ilk olan ve çığır açan şampuan olarak kabul edilen şampuan 1977 yılında Node ismiyle piyasaya sunuluyor.1985, 1992, 2001, 2009, 2011 tarihleri de Bioderma markası açısından ilklere imza atılan tarihler arasında kabul ediliyor.

Markanın Felsefesi

Markanın çıkış sözü aslında firmanın temel felsefesini de yansıtıyor. “Biyolojiden Güç Alan Dermatoloji”. Bu sloganı biraz daha açmak gerekir ise firmanın temel misyonu, vizyonu ve piyasaya sunduğu ürünlerin özellikleri açık ve net bir biçimde ortaya çıkıyor. Firma piyasaya sunmadan önce tüm ürünleri kendine özel laboratuarlarında alanında uzman bilim insanları ile bilimsel çalışmalar yaparak, klinik testlerden geçirerek denemelere tabi tutuyor ve ürün güvenliğini, çevresel faktörleri son derece önemsiyor.

Yani ürünün ambalajından, kullanılan malzemelere kadar hem çevreye hem insan sağlığına zarar vermeyecek ekolojik ürünler olmasına özen gösteriliyor.  Ürünü kullananların çok iyi bildiği üzere, sağlıklı bir cilt için, biyolojik mimetizm, dermatolojik güvenlik firmanın felsefesinin alt yapılarını oluşturuyor.

Markanın İlkeleri

Marka ürünlerini üretirken 8 temel ilkeden yola çıkarak ürünlerini piyasaya sunuyor ki, bu da firmanın alanında ne kadar profesyonel ve kurumsal bir disiplin ile çalıştığının en temel göstergesi.

İşte o ilkeler:

  1. Yine markanın ürünlerini kullananların çok iyi bildiği üzere, ürünler biyolog ve dermatologların alanında yaptığı çalışmalara istinaden patentli olarak piyasaya sunuluyor. Her ürünün kendine özel bir patenti olduğu rahatlıkla söylenebilir.

  2. Bioderma formüllerine bakıldığında cilt tipine özel olarak ürünlerin cilt toleransını iyileştirmeye yönelik ürünler olduğu, çevreye karşı direnci yükseltmeye yönelik ürünler olduğu söylenebilir.

  3. Dermatolojik güvenlik firmanın bir diğer ilkesidir ve tüm ürünlerinde cilt güvenliğini esas alır.

  4. Ürünlerinde kullanılan bileşenler, bilimsel olarak kanıtlanmış, tavsiye edilen, cildi riske atmayan, herhangi bir yan etkiye yol açmayan bileşenlerdir.

  5. Markanın ürün ürünlerinde hammadde seçimi özenle yapılır ve kullanılacak olan hammaddeler gerekli kalite kontrol testlerine tabi tutulur.

  6. Ürünler piyasaya sunulmadan önce son kalite kontrol aşamasında güvenlik ve etkinlik testlerine kendi laboratuarlarında tutulur ve testin bir aşamasından bile geçemeyen ürün piyasaya arz edilmez.

  7. Ürünler alanında uzman dermatologların, alergologların ve toksikologların gözetiminde deneye tabi tutulur. Ki bu deneyler tamamen bilimsel deneylerdir.

  8. Piyasaya sunulan tüm ürünler piyasaya sunulmadan önceden itibaren ilgili kozmetik standartlarının öngörüsü doğrultusunda izlenebilirliği sağlanır.

Markanın Temel Ürün Grupları

Yukarıdaki bilgilerden de anlaşılacağı marka alanında son derece etik kurallara uygun olarak çalışan bir firma olup, hepsi kendi alanında patentli ürünlere sahip.

Marka cilt tipine ve ürünün kullanım amacına veya yerine kullanım yerine göre ürünlerini ana başlıklar altında piyasaya sunuyor ve ürün gamı gün geçtikçe genişliyor. İşte markanın ürün gamında yer alan o ürün grupları:

  • SENSIBIO: Hassas Ciltler için özel olarak geliştirilen ürünlerin olduğu, hassas ciltlerin yaşadığı kızarıklık, nem kaybı, kuruluk vb. sorunlara çözüm olan ve birçok farklı formda, birçok farklı ürünün farklı ebatlarda piyasaya sunulduğu seri.

  • HYDRABIO: Nemsiz Ciltler kendi içinde en ciddi sorunu nem kaybı olarak yaşasa bile, bunun yanında gün içinde gelişen koşullara bağlı olarak cilt parlaklığını kaybeder, cilt üzerinde gerginlik ve rahatsızlık hissi oluşur ki, bu başlıkta yer alan ürünler, bu sorunlar ile fazlasıyla baş edilmesini sağlar.

  • ATODERM:  Çok Kuru ve Atopik Cilt, başka türlü sorunların yaşandığı bir cilt tipidir. İleri düzeyde kuruluk yaşayan bu cilt tipinin nem dengesini ayarlar ve cildin yeniden yapılanmasını sağlayan ürünler bu seride yer alır.

  • SEBIUM: Karma ve Yağlı Cilt: Yağlı ve kimi cilt yüzeylerinde yağlanma görülen karma ciltlerin en ciddi sorunlarından birisi elbette sebum dengesinin ayarlanamaması ve cildin aşırı parlak görünmesidir ama bu seride yer alan ürünler cildin doğal görünümüne katkı sunarken, sebum dengesini ayarlamaya da yardımcı olur.

  • NODE: Saç ve Saç Derisinin tüm sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik, deterjan içermeyen formüle sahip olan, sık kullanıldığında problem yaratmayan ürünlerdir.

  • ABCDERM: Pediatrik Dermatoloji olarak adlandırılan bu serideki ürünler, hassas bebek cildinin tüm gereksinimlerinin karşılanmasını ve bebeğin her dem temiz, sağlıklı kalmasına yardımcı olan ürünlerdir.

  • PHOTODERM: Markanın adından da anlaşılacağı üzere güneş koruması için piyasaya sunduğu ve farklı alt başlıklarda çok yönlü olarak piyasaya sunulan ürünlerdir.

  • WHITE OBJECTIVE: Cilt aydınlatma özelliği olan, leke problemlerini ortadan kaldıran bir seridir.

  • CICABIO: Cilt Onarımı sağlayan bir seridir. Dış etkilere bağlı oluşan ciltte morluk, şişlik, ödem gibi sorunları ortadan kaldırmaya yardım eden günlük kullanıma uygun olan ürünlerdir.

  • MATRICIUM, Hücre yenilenmesi için piyasaya sunulan çok özel ürünlerdir. 14 yıllık araştırmalar sonucunda piyasaya sunulan etkinliği kanıtlanan ürünlerdir.

Yukarıdaki tüm bu bilgilerden sonra cildine önem veren, sağlıklı ürünler kullanmayan tercih eden, belli bir eğitim ve yaşam statüsünde olan, çevresel duyarlılığı ön planda olan insanların tercih ettiği bir marka olduğu rahatlıkla söylenebilir.  Dünyanın her noktasında markanın ürünleri güvenli alışveriş noktalarında satılmaktadır. Özetle o bir dünya markası.