Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Kostas Sloukas, resmi sözleşmeye imzayı attı. Deneyimli oyuncu, "Olimpiakos’tan sonra gelebileceğim en iyi yerlerden biri Fenerbahçe Ülker’di. 25 yaşındayım ve kariyerimin en önemli adımını attım" dedi.
Sarı-lacivertli takımın basketbol şubesinin yeni transferlerinden Kostas Sloukas’a Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da imza töreni düzenlendi. Kostas Sloukas için düzenlenen imza törenine asbaşkan Fenerium ve dış ilişkiler basketbol şube sorumlusu Salih Ozan Balaban, Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Fenerbahçe Ülker Genel Menajer Yardımcısı ve Takım Menajeri Ömer Onan katıldı.

ONAN: "KONTRAT İMZALAYACAĞIMIZ OYUNCULAR BELLİ OLUYOR"
Fenerbahçe’de genel menajer yardımcısı ve takım menajeri Ömer Onan, imza töreni sonrası yaptığı konuşmasında, "Artık transfer sezonu başladı. Bizim de uzun zamandır takip ettiğimiz ve kadromuza kattığımız oyuncular vardı. Kontrat imzalayacağımız oyuncular belli oluyor, bunlardan bir tanesi de Kostas Sloukas. Avrupa basketbolunu takip edenlerin yakından tanıdığı bir oyuncu. Genç yaşına rağmen Olimpiakos ile iki tane Avrupa şampiyonluğu var. Aynı zamanda Yunanistan Milli Takımı’nın da değişmez isimlerinden biri. Kostas artık Fenerbahçe ailesine katıldı, bizden biri olacak. Öncelikle kendisine hoş geldin diyorum, önümüzdeki uzun seneler boyunca Fenerbahçe’ye çok katkı sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Ömer Onan, transferlerle ilgili yaptığı açıklamada ise, "Biz takımı kurarken antrenörümüze mümkün olduğunca alternatifli bir kadro sunmaya çalışıyoruz. Pero Antic ile de anlaştık. O da bugün Türkiye’ye geldi ve yarın imza töreni olacak. O da çok yönlü bir oyuncu; dört ve beş numaraları oynayabiliyor, dışarıdan çok net şutu var. Avrupa şampiyonluğu yaşamış çok tecrübeli bir oyuncu. Dün FB TV’de bir dört, bir de beş numara daha düşündüğümüzü açıkladım. Ancak Semih Erden’i düşünmediğimize yönelik haberler çıktı. Bizim konuşmamızda böyle bir şey yok. Bize çok önemli katkılar sundu. Semih’in şu an için sözleşmesi sona erdi. Alternatiflerimiz arasında Semih de vardır ancak gelişen transfer stratejimize göre karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

SLOUKAS: "NEREYE GELDİĞİMİN BİLİNCİNDEYİM"
Fenerbahçe’nin yeni transferi Kostas Sloukas ise, “Bu takımın bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Nereye geldiğimin bilincindeyim. 25 yaşındayım ve kariyerimin en önemli adımını attım. Bu ailenin parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Her idmanda ve her maçta hedeflerimize ulaşabilmek için kapasitemin tamamını parkeye yansıtacağıma söz verebilirim" dedi.
İmza töreninin ardından basının sorularını da yanıtlayan Yunan basketbolcu, ’Neden Fenerbahçe Ülker’i tercih ettin? şeklinde gelen bir soruya, “Olimpiakos’ta 7 sene boyunca bulundum ama kariyerim için en iyi adım ve en iyi takımın Fenerbahçe Ülker olduğunu gördüm. Olimpiakos’tan sonra gelebileceğim en iyi yerlerden biri Fenerbahçe Ülker’di. Fenerbahçe’nin çok iyi bir taraftar grubu var ve aynı zamanda Obradovic’in de çok büyük etkisi var. Onun gibi bir antrenörle çalışmak çok gurur verici. Elimden gelenin en iyisini yaparak kendimi geliştirmeye ve takımımı üst seviyeye çıkarmaya çalışacağım” yanıtını verdi.

GHERARDİNİ: "ÇOK ÖZEL BİR OYUNCU"
İmza töreninde söz alan Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Maurizio Gherardini ise, “Bence Kostas, genç, tecrübeli, karakterli ve yetenekli oyuncu profiliyle birlikte Avrupa basketbolundaki nadir örneklerden biri ve bu da onu çok özel bir oyuncu yapıyor. Onu genç yaşlardan beri takip ediyorum. Olimpiakos ve Yunanistan Milli Takımı ile birlikte birçok başarı kazandı. Bugün Avrupa basketbolunda çok zor bulabildiğiniz, birçok takımın aradığı özelliklere sahip. Kostas’a Fenerbahçe ailesine tekrardan hoş geldin diyorum" açıklamasında bulundu.
(İHA)