Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Avrupa’da böyle başarılar kazanmış bir takımımıza bu puan kayıpları yakışmıyor. Ben dahil olmak üzere galiba takımımızla daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor” dedi.
Beşiktaş’ta başkan Fikret Orman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bugün siyah-beyazlı formayı terleten kadın sporcularla yemekte bir araya geldi. Başkan Orman, “Türkiye’deki ilk kadın futbol takımını Beşiktaş kurmuştur. Bugün Dünya Kadınlar günü adına hep beraberiz” açıklamasını yaptı.

"BU PUAN KAYIPLARI YAKIŞMIYOR"
Ligde geride kalan haftaları da değerlendiren Fikret Orman, “Önümüzde daha çok maç var. Avrupa’da böyle başarılar kazanmış bir takımımıza bu puan kayıpları yakışmıyor. Beşiktaş gibi güçlü kadrosu olan bir takımda özellikle bu son haftalardaki puan kayıplarını ben pek onaylamıyorum. Bakacak olursak eğer Beşiktaş neredeyse bütün maçlarını deplasmanda oynuyor. Sivas’a gidiyoruz, oradan gelip Brugge’ye gidiyoruz, oradan da Ankara’ya dönüyoruz. Hep deplasmana gidiyoruz aslında ama bir taraftan baktığınızda da Beşiktaş Kulübü gereken her şeyi yerine getirirken, bu kalitede bir takımın daha iyi konsantre olması da lazım. Demek ki bazı hatalarımız var ve ben dahil olmak üzere galiba takımımızla daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Ben futbol takımımla da artık deplasmanlarda aynı otelde kalacağım. Takımımıza daha fazla mesai harcamaya çalışacağız” açıklamalarında bulundu.

"DERBİ BİZİ İLGİLENDİRİYOR"
Bir basın mensubunun, Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Orman, “Puanlama açısından bizi ilgilendiren bir maç. İki ezeli rakibimiz sonuçta ve hayırlısı olsun. Bizim açımızdan kendi maçlarımızı seyretmek stresli oluyor ama onların maçını seyretmek o kadar stresli olmuyor” yanıtını verdi.
Orman, Beşiktaş - Club Brugge maçının ilk ayağına büyük bir talep olduğunu dile getirerek, “Orada küçük bir havalimanı bulunuyor. Oraya da küçük uçak inebiliyor. 167 kişilik bir uçakla uçacağız. Futbolcularımızın toplamı ile birlikte 106 kişilik bir yer tutuyor o uçak. Bunun haricinde güvenlik var, kulüp çalışanları var. Kalan koltuk da 43 adet. 20 tanesini sponsorlara verdik ve geriye kalan 23 tane. Arayanlar var takımla birlikte gitmek için ama dediğim gibi kontenjanımızda sıkıntı var” dedi.

BİLET SORUNUNU AÇIKLADI
Brugge’da oynanacak olan Club Brugge - Beşiktaş maçı öncesi yaşanan bilet sorununu da anlatan Fikret Orman, Beşiktaş’ın eski yöneticilerine, Beşiktaş’ın yurtdışındaki derneklerine, Beşiktaş’ta eskiden görev yapmış kişilere öncelik tanındığını söyledi.
Yaşanan bilet sorunu nedeniyle herkesten anlayış beklediğini söyleyen Başkan Orman, “Beşiktaş’ın protokol tribününde 20 kişilik hakkı var. Bizim 15 tane yöneticimiz var. Şimdi Sayın Bakanımız geliyor, büyük de mutluluk duyuyoruz gelmesinden. Belediye başkanları geliyor, eski yöneticilerimiz var asbaşkanlık, ikinci başkanlık yapmış insanlar var. Bu insanlar kulübe emek dökmüşler, onlara yer vermemezlik olur mu? Biz nezaket ve zerafetle bu işi götürmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

"İNŞALLAH BU TURU GEÇECEĞİZ"
“İnşallah Brugge’a karşı bu turu geçeceğiz” diyen Fikret Orman, “Beşiktaş’ta her şey adaletli bir şekilde yapılıyor. Ne mutlu bize. 2 sene Avrupa’ya gidemedik ama şimdi Beşiktaş’ın Türkiye’yi temsil eden bir kurum olması itibariyle çok talep var. Bu da gurur verici bir şey. Ama aynı zamanda Beşiktaş’a dost olan kişilerden ise anlayış bekliyorum" dedi.
(İHA)