Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Samuel Eto’o defterinin kendileri için kapandığını söyledi.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni transfer Adriano’nun imza törenin ardından Mario Gomez, Sosa, Samuel Eto’o ve Oğuzhan Özyakup hakkında açıklamalarda bulundu.

“Büyük masraflı işler yapmayacağız”
Kendi çizgilerinde ilerleyip büyük masraflı işlere girmeyeceklerini belirten Orman, “Şenol hocanın da bizim de en önemli şeyimiz oyuncularımızın parasını zamanında ödemektir. Beşiktaş ve Türk futbolu bunlardan çok zarar gördü. Bizim bir çizgimiz var. Bu UEFA kriterleri ile çok da alakalı değil. Bizim çizgimiz bu. Transfer sezonuna başlamadan önce bazı açıklamalarda bulundum. Dedim ki biz şımarmayacağız. Şampiyon olduk diye Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz diye çok büyük masraflı işler yapmayacağız. Eksik bölgelerimiz belli oralara takviye yapacağız. Geçenlerde konuştuğumuzda yine söyledim. Sol bekte İsmail Köybaşı’nın ayrılması ile Adriano’yu transfer ettik. Sağ bekte de Serdar’ın ayrılması ile Gökhan Gönül’ü aldık. Rhodolfo sakatlığını geçmiş olsa bile takıma adaptasyonundan dolayı bir tane stoper bölgesine oyuncu alacağız. Mario Gomez’den dolayı da bir forvet alacağız. Bütün hepsi bu. Biliyorsunuz Aras var. Şu andaki sürece baktığımız zaman bugünden transfer sezonun bitmesine yaklaşık olarak 22 gün var. Bu süreçte bir Beşiktaş’ın Avrupa maçı yok. Bu hafta sonu oynayacağı Süper Kupa maçı var. Bugün transfer olsa bile bunların oynama şansı yoktu bana göre. Beşiktaş’ın bu futbol kadrosunun şu anda yapısı belli. Biz asla ve asla şunu yapmayacağız. Bütçemiz dışına çıkıp kulübümüzün içerisinde oyuncular arasında gelir dengesini bozacak transferler içerisine girmeyeceğiz. Bu bizim zihniyetimiz. Geldiğimiz çizgi senelerdir aynı. Bundan sonra da aynı çizgi ile devam edeceğiz. Birileri bunu beğenebilir birileri beğenmeyebilir. Bu bizim çizgimiz. Süre azaldı. Transfer atarken kimseye para vermezsiniz. Dengeler ne olacak. Takımın maliyeti ne olacak. Oyuncu arasındaki denge ile kulüp içindeki denge ne olacak. Biz kendi içerisinde gidiyoruz” dedi.

“Beşiktaş’ı kimsenin seviyesinin altına çekmem”
Transfer döneminde ilgilendikleri oyuncuların olduğunu belirten Orman, “Gomez ile alakalı olarak gazetelerden okuyorum. Menajeri ile görüşmüşüm, o gelmemiş, bunlar hep yalan. Gomez ile konuşacağımız gibi bir mevzu yok. Tartışacağımız bir konu yok. Gomez açısında Beşiktaş’ın her şeyi biliniyor. Gomez’in gelmemesi ile alakalı. Bir sebebi var. Türkiye’deki şu anki politik durum. Bizim bir para konuşmamız yok. İkna edilecek bir konu yok. Gomez Beşiktaş’a gelmek isterse ikna edilmek istenirse biz ikna etmeye çalışırız. Öyle bir durum yok şu anda. Ben ne Gomez ile görüştüm. Ne menajeri ile konuştum. Ne mesaj attım. Böyle bir şey yok. Gomez Beşiktaş’a gelmek istiyorsa bizim ile konuşmak istediğini belirtir. Biz de ikna etmeye çalışırız. Burada Alman oyuncular var. Onlar için bu ülke güvenli. Gomez için değil olamaz. Sıkıntılar yaşıyor muyuz? Evet yaşıyoruz. Adriano da söyledi bir şey yok diye. Gomez ile bizim ikna sürecimiz yok. Gomez’in bir karar vermesi lazım. Burası dünyanın en büyük kulübü. Beşiktaş’ı kimsenin seviyesinin altına çekmem. Kim olursa olsun. Ne oyuncular geldi geçti. Daha iyileri de gelir burası Beşiktaş” dedi.

“İlgilendiğim oyuncular var”
İlgilendiği oyuncuların olduğunu vurgulayan Orman, “Bazılarını siz buluyorsunuz. Zarar veriyorsunuz. Bizim daha fazla ketum olmamız lazım. İşimizi bozuyorsunuz. Fiyatlar artıyor ve olmuyor işler. Bütün basın mensupları kamuoyuna ulaştırmak haber atlatmak için yapıyorsunuz. Biz de doğru stratejilerle doğru fiyatlarla işi yapmaya çalışıyoruz. Basının yazdığı her iş olmuyor. Yönetici arkadaşlara da söylüyorum. Bir işin olmamasını istiyorsanız duyurun" dedi.

“Sosa için önünde 3 yol var”
Sosa’nın Beşiktaş’ın kontratlı oyuncusu olduğunu belirten Orman, “Bunu otuz defa konuştuk. Bu konuyu konuşmaktan sıkıldım. Bir daha söyleyeyim. Sosa’nın önünde 3 tane yol var. Ya takıma gelecek hocasından ve takım arkadaşlarında özür dileyecek. Takım ile beraber çalışmalara başlayacak. Kulübün kontratlı oyuncusu olduğunu ve yönetmeliğine göre hareket etmeyi öğrenecek. İsteyen kulüp varsa gelip bizim istediklerimiz karşılayacak. Nasıl zamanında Quaresma en kötü olduğumuz zaman 6 ay takımdan ayrı antrenman yaptı. O da bir sene yapar. Ne ise Beşiktaş’ın disiplin yönetmelikleri ona uyacak. Burası Beşiktaş. Ben kimsenin Beşiktaş’ın ayakları altına almasına izin vermem. O onu öğrenecek ya da biz öğreteceğiz. Gitmek istiyorsa onun da şekilleri var. Biz aklına başına alıp kalması yönündeyiz. Ama bu onun bileceği iş. Tabii ki bizim bileceğimiz işler de var” diye konuştu.

"Eto’o defteri kapandı"
Eto’o konusunun kapandığını vurgulayan Başkan Orman, "Eto’o mevzusuna da açıklık getireyim. Antalyaspor’un genç ve yeni bir başkanı var. Oyuncu da Beşiktaş taraftarına da sempatik geliyor. Bizim de şahsen tanıdığımız bir oyuncu. Antalya’dan ayrılmak istediğini söylemiş. Biz hiçbir oyuncu için anti ahlaki bir işe girmeyiz. Oyuncunun talebi oldu. Biz de ayrıl gel dedik. Antalyaspor’dan Beşiktaş teklif yapsın denildi. Beşiktaş ne konuşacak? Bizim böyle bir niyetimiz yok. Biz Eto’o’dan ilgimizi çektik. Orada kalsın topunu oynasın. Böyle bir ilgimizi ifade etmedik, ettiğimiz salise Kerim Frei’ı verecekmişiz. Dünyada en kızdığım şeydir, aklımızla alay edilmesi. Beşiktaş büyük bir kulüptür. Bizim kulübümüzün de kendi hakkı var. Biz gayri yasal para kazanan bir kulüp değilizdir. Eto’o ile alakamızı kesmişizdir" dedi.

"Forvet konusunda teknik direktör karar verecektir"
Takıma alınacak forvet konusuna da ise Orman, "Forvet mevkiinde bazı oyuncularımız var. Bu oyuncular bizim kendi değerlerimiz. Bir oyuncu oynadığında kadromuzda oynamayacak oyuncuyu tutmak bize ağır geliyor. Benim fikrim forvet transferini gerçekleştirirsek forvetteki isimlerden bir tanesi yüzde yüz kiraya verilecektir. Ona da teknik direktörümüz karar verecektir" diye konuştu.

"Manchester United Pogba’yı geriye niye geri aldıysa biz de Oğuzhan’ı o yüzden aldık"
Oğuzhan Aydoğan transferine Borussia Dortmund’un neden izin verdiği sorusunu Pogba örneğiyle yanıtlayan Fikret Orman, "Manchester United, Pogba’yı tekrar geri almak için 120 milyon Euro verdi. Machester United’ın oyuncusuydu, bıraktılar. Sonra geri aldılar. Manchester United niye bıraktıysa biz de onun için aldık" dedi.

"Balotelli problemli bir oyuncu"
Mario Balotelli’nin menajeriyle görüştüğü haberlerine ise Başkan Orman, "Bizim için en önemli şeylerden bir tanesi kulüp kültürü. Takımdan gidenler de kalanlar da pırlanta gibi oyunculardır. Burası Beşiktaş Kulübü. Buranın bir çizgisi vardır ve bunun dışına çıkamayız. Balotelli önemli bir yıldız. Premier Lig’de, İtalya’da oynadı ancak problemli bir oyuncu. Transferde sorumluluk yönetim kurulundadır. Ne zaman ikna olursak transfere karar veririz. Ama genel itibariyle biz ilk önce kendi prensiplerimiz içerisinde görüşmelerimizi yaparız. Buna inandıktan sonra hocamızla istişare ederiz. O süreçle alakalı bir şey. Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok" şeklinde cevap verdi.

"2 ya da 3 futbolcu alacağız"
Beşiktaş’ın gündeminde olduğu basına yansıyan Benteke’yi takımda görmek isteklerini vurgulayan Orman, "Ama çok yüksek maliyetlerle alınmış bir oyuncu. Kolay bir transfer olarak görünmüyor. Başka isimler listemizde ve 2 ya da 3 futbolcu alacağız" dedi.

"Oğuzhan’ın burada bırakması isterim"
Basın mensuplarının Oğuzhan Özyakup’a teklif olup olmadığı şeklindeki soruya Orman, "4 senedir Beşiktaş başkanlığını yapıyorum. Oğuzhan da 4 yıldır burada oynuyor. Artık onla duygusal bir ilişkim var. İlk geldiğinde çocuk gibiydi. Artık takımın simge oyuncularından biri oldu. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım fahri görevler yapıyoruz. Bir oyuncuyu 100 milyon Euro’ya satsak bize para mı geliyor? Eskiden yöneticilik yapanlar da aynıydı. Oğuzhan’ın futbolu burada bırakmasını istiyorum. Ancak oyuncu yurt dışına gitmek istiyorsa bunun bir şekli var. Burada olmasından mutluyum. Şampiyonlar Ligi’nde gerçek Oğuzhan’ı izletmesini istiyorum" şeklinde cevap verdi.
(İHA)