TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da teklerde final oynayacak 2. isim, sezonu dünyanın bir numarası olarak kapayan Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka'yı yenen Rus sporcu Maria Sharapova oldu.

Sinan Erdem'de 15,498 kişinin izlediği mücadelede Sharapova, rakibini 6-4 ve 6-2'lik setlerle eledi.

Şampiyonada yarın oynanacak tekler finalinde ABD'li raket Serena Williams ile Maria Sharapova karşı karşıya gelecek.

Bu arada 1 saat 36 dakika süren maçta İstanbul için seyirci rekoru da kırıldı. Geçtiğimiz sene ulaşılan en yüksek seyirci rakamı 13,676 olmuştu.

Maçlara 5 gün boyunca toplam 56,662, ortalama ise 11,332 seyirci katıldı.

Sharapova çok mutlu

TEB-BNP Paribas WTA Championships Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası yarı finalinde Belaruslu raket Victoria Azarenka’yı yenerek finale yükselen Maria Sharapova, bunu başardığı için mutlu olduğunu söyledi.

Rus tenisçi Sharapova, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, her zaman kazanmak için sahaya çıktığının altını çizerek, ”Bunun için antrenman yapıyor ve maça çıkıyorum. Yıl içinde bir kaç kez kaybetme sürecine girmiştim. Onu değiştirebildiğim için mutluyum” dedi.

Bugün aldığı galibiyetin kendisi için çok anlamlı olduğunu söyleyen Rus tenisçi, ”Bugün daha önceki maçlardaki kadar hata yapmadım, dönüşlerim daha iyiydi ama hala bugünden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta geldiğim noktadan memnunum. Ufak şeylerin beni üzmesine fırsat vermeyeceğim” diye konuştu.

-”Serena, bu yıl mağlup edilmesi en zor oyuncu”-

Bir gazetecinin turnuva öncesi düzenlenen basın toplantısında Sharapova’nın, ”Serena ile kırmızı noktalı sohbet ettik” sözlerini hatırlatarak, ”Yarınki maç 13 yaş altı çocukların izlemesini sakıncalı kılacak kadar kıran kırana geçecek mi?” şeklinde yönelttiği bir soru üzerine Rus raket, şu yanıtı verdi: ”Bu güzel bir soru. O zamandan bu yana bunu mu düşünüyordun? Çok emin değilim. Nasıl olacağını yarın göreceğiz. Kesinlikle tenis konuşulacak. Ayrıca, bu uzun zamandır beklediğim bir maçtı. Serena’yı uzun süredir yenemedim. Onun yılın ikinci yarısındaki grafiğine bakılırsa, bu yıl mağlup edilmesi en zor oyuncu o. Bu organizasyonun finalinde olduğum için gururluyum. Oraya çıkıp yüzde yüz performansımı göstermemek için bir neden göremiyorum.” -Azarenka: ”Sharapova, bugün kazanmayı hak etti”- Maria Sharapova’ya yenilerek final şansını yitiren Azarenka ise bugün en iyi noktada olduğunu söyleyemeyeceğini kaydetti.

Sharapova’nın maçı kazanmayı hak ettiğini aktaran Azarenka, ”Sharapova, bugün kazanmayı hak etti. Daha iyi oynayabilirdim ama bitti. Böyle oynadığım için pişman değilim. Gülümseyerek bitirdim” diye konuştu.

Bu yıl başardıklarından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Belaruslu raket, ”3 numara başladığım yılı 1 numara olarak bitirdim. Çok büyük bir sıçrama yaptığımı düşünüyorum. Bu büyük bir iş. Bu yılı daha olgun bir oyuncu olarak bitirdiğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sezonun son maçını oynadığını hatırlatan Victoria Azarenka, bundan sonra 3 hafta boyunca istediği kadar uyuyup yemek yiyebileceğini aktardı.

Dünya 1 numarası, 3 hafta boyunca antrenman zorunluluğunun olmamasını da ”Sevindirici” olarak nitelendirdi.