Fransa Meclisi Kanunlar Komsiyonu'nun 7 Aralık 2011 tarihinde, iktidar partisi milletvekili Valerie Boyner'in hazırladığı Ermeni Soykırımı tasarısı Trabzon'da protesto edildi.Trabzon Atatürk Düşünce Derneği tarafından düzenlenen basın açıklaması bugün Trabzon Meydan Parkı'nda yapıldı. Basın açıklamasına Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve çeşitli sendikalar katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan, " Fransa'da alınan bu karar Türk milleti için kabul edilemez. Hükümet hesaplaşma konusunda bariz şekilde çuvallamıştır. Trabzon olarak biz Fransız ürünleri almayacağız ve satmayacağız.Bunu yapıp onlara destek olmayacağız. Fransızlara Trabzon'dan Fransız öpücüğü yolluyoruz'' diyerek tepki gösterdi.

Fransa'nın kanunu bir siyasi malzeme haline getirilerek Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak amacıyla kullanıldığını belirten Trabzon Eğitim-İş Şube Başkanı Tamer Özlü, "Fransız hükümetinin ortaya koyduğu bu sorumsuz tutum, sadece Türk- Fransız ve Ermeni halkları arasına kalıcı husumetlerin doğmasına neden olmayacak, aynı zamanda Fransız halkının ulusal onurunu(!) da yerle bir edecektir. Zira, kanun tasarısının önerdiği hukuk düzeni, demokratik hukuk sistemlerinin dışlandığı, örneklerine sadece ilkel ya da faşist hukuk sistemlerinde rastlanan bir hukuk düzenidir. Bu yasaya göre Fransız parlamentosu “düşünce ve ifade özgürlüğünü” yasaklamaktadır'' diye konuştu.

Fransa'nın aldığı bu kararın Fransız hukuk düzeni adına bir kara leke olacağını söyleyen Trabzon Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Erol Uzun,"Fransız parlamentosu, bu kararıyla Ermenilerin hayata geçirmeye çalıştığı 4 T planına da hizmet etmektedir. Yani Terör. Tanınma, Tazminat ve Toprak… Bu planın ilk aşaması başarıyla tamamlanmıştır. 30 yıldır ülkemizi kan gölüne çeviren PKK terörünün arkasında Ermeni planları vardır. Ermeniler şimdi de uluslararası güçlerin desteği ile önce tazminat isteklerini dillendirmeye başladılar; daha sonra da toprak taleplerini gündeme getireceklerdir'' dedi.