Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran “Taçsız Kral” Metin Oktay’ın anısını yaşatmak için hazırlanan heykel, 7 Kasım Pazartesi günü düzenlenecek törenle futbola başladığı yer olan İzmir’in Konak ilçesine dikilecek.
Futbola Konak’ın amatör kulüplerinden Damlacıkspor’da başlayan, ardından İzmirspor ve Galatasaray’da efsaneleşen, yaşadığı gol krallıklarıyla tarihe geçen Metin Oktay anısına Konak Belediyesi tarafından Piri Reis Mahallesinde yer alan Bahçelievler Parkına dikilecek heykelin açılış törene spor camiasından önemli isimler katılacak.
Metin Oktay’ın adını gelecek kuşaklara taşımak için Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi ile ortak bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Tüm hemşehrilerimizi yeşil sahaların dışında da özgür ve demokratik Türkiye’nin yılmaz savunucusu, sevgili hemşehrimiz Metin Oktay anısına hazırladığımız parkın ve heykelin açılışını onurlandırmaya çağırıyorum” dedi.

GALATASARAY BAŞKANI ÖZBEK DE KATILACAK
7 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da Piri Reis Mahallesindeki Bahçelievler Parkında gerçekleşecek açılış törenine Metin Oktay’ın uzun süre formasını giydiği Galatasaray Kulübünden de önemli isimler katılacak. Başta Kulüp Başkanı Dursun Özbek olmak üzere kulüp yöneticileri, Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Yönetimi, İzmir’deki spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, spor adamları ve spora gönül vermiş çok sayıda isim açılışa davet edildi. Efsane futbolcunun adını taşıyacak olan Konak Belediyesi Bahçelievler Metin Oktay Parkı, her yaştan İzmirliye hizmet verecek.
(İHA)