Bu sezon Süper Amatör Küme’de mücadele edecek olan Yalovaspor, 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Derince Belediyespor ile Yalova Atatürk Stadı'nda hazırlık maçına çıktı. Takımlar hakem talebinde de bulunmadığından maçı Yalovaspor Genel Koordinatörü Kartal Tekin yönetti. Müsabakanın henüz ilk dakikalarında oyun sertleşti. Maçın 27. dakikasında ise kavga çıktı.
Bir dönem Yalovaspor’da da forma giyen Derince Belediyespor’un genç forveti Yalçın Küçük, orta sahada topla buluştu. Bu sırada Yalovasporlu Caner Ünal, oyuncuya tekme attı. Ancak maçı yöneten Yalovaspor Genel Koordinatörü Kartal Tekin, oyunu devam ettirdi. Bu pozisyonun 30 saniye sonrasında Yalovaspor atağında Şeref Kuru ile Yunus Emre hava topuna çıktı. Pozisyon esnasında Şeref, Yunus Emre’ye yumruk salladı. Derinceli oyuncunun da karşılık vermesiyle saha bir anda savaş alanına döndü.

İki takım futbolcuları tekme tokat birbirine girerken, iki takım başkan ve yöneticileri sahaya inerek oyuncuları ayırmaya çalıştı. Küfürlerin de havada uçuştuğu müsabakada çıkan olaylardan dolayı mücadele durdu. İki tarafın da zorlukla yatıştırıldığı olaylardan sonra Yalovasporlu futbolcular tesislerin yolunu tutarken, Derince Belediyespor oyuncuları bir süre saha içinde bekledikten sonra soyunma odasına gitti. Kocaeli temsilcisi daha sonra polis eskortuyla Yalova’dan ayrıldı.